Think global, act local

El nostre país sempre ha tingut una societat civil amb vocació de crear associacions de tot tipus, i també empresarials, per assolir escenaris win-win, en què tothom que hi participa hi guanya, amb vocació internacional i pragmàtica. El clúster de seguretat contra incendis n’és el darrer exemple.

La idea va néixer arran de diverses converses dins del patronat de l’Institut d’Estudis de la Seguretat (IDES), fundació privada els patrons de la qual són el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, i amb l’empenta i la catalització positiva de la Direcció General d’Indústria del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.

El resultat final és la constitució del clúster a la seu del COEIC, amb l’IDES com a responsable de la gestió i secretaria, i amb la idea de convertir en realitat els tòpics de millora i col·laboració dels quals tothom parla, però que pocs els fan realitat.

Hi ha força exemples d’èxit en la creació i consolidació de clústers, i creiem fermament que el de seguretat contra incendis en serà aviat un. Agraïm a les entitats fundadores la seva visió de futur per crear sinergies en un sector transversal i estable on hi ha lloc per a les empreses dedicades a la protecció activa, a la passiva, a l’enginyeria, a la consultoria, a les branques gruixudes de l’enginyeria de seguretat (safety engineering). I encoratgem a totes les empreses interessades a afegir-se a aquest engrescador projecte, en benefici de tots.

TEXT: Jordi Sans

President de la Comissió de Seguretat del COEIC
CONTACTE
jsanspi@gmail.com

FOTO: Arxiu

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.