Transmetalsa, l'art de l'estructura metàl·lica

Transmetalsa ha aconseguit situar-se entre el grup d'empreses de referència en el sector de les estructures metàl·liques. Entre els seus clients hi ha grans constructores com Sacyr, FCC i Isolux-Corsan. De fet, una de les obres en què participen és la rehabilitació del Mercat de Sant Antoni de Barcelona. En aquest cas, explica el conseller delegat, Lucindo Lázaro: "Hem  hagut de simular els antics reblons per aconseguir mantenir l'estètica de l'estructura tan valorada arquitectònicament". Lázaro, que està al capdavant de Transmetalsa des del 1995, apunta que una altra de les grans construccions que tenen en marxa atualment és la rehabilitació del Mercat Central de Taragona. En aquest cas, "estem parlant d'unes 800 tones de ferro", afirma Lázaro. La passarel·la per a vianants de color vermell de Sant Pere de Ribes o els edificis dels quatre centres logístics d'abastament a supermercats de les illes Canàries són altres dels treballs destacats d'aquesta empresa que té la seu a Llicà de Vall i una segona nau de producció a les Franqueses del Vallès. 

El gerent de Transmetalsa és l'enginyer industrial Ricard Neira. Ell és el responsable de la presència de l'empresa a Internet. No és habitual trobar comptes d'unes companyia d'aquestes característiques a Twitter, Youtube i Google+. Segons Neira: "Estem convençuts que el futur passa per la xarxa i ens agrada ser-hi presents. De fet, hem rebut peticions de pressupost i d'informació de la nostra feina gràcies a la pàgina web". I és per aquest motiu que posen atenció a anar explicant amb imatges, a les xarxes socials els treballs que duen a terme. A Transmetalsa, l'ús de les tecnologies de la informació també s'apliquen en els processos productius. El gerent explica la tecnologia amb què compten: "Disposem d'un programa de modelització d'estructures en 3D que ens ajuda a visualitzar quin serà el resultat de cada un dels projectes. A més, utilitzem un sistema automàtic controlat per ordinador en la fabricació d'algunes peces".

Lázaro i Neira fan èmfasi en els problemes que han patit en els últims anys: "La nostra producció va molt lligada al sector de la construcció i la feina va caure en picat a partir de l'any 2008. Però ara es comença a notar més moviment. Entren més projectes i demandes de pressupost. Esperem que la recuperació econòmica es confirmi". Transmetalsa, que factura uns 4 milions d'euros a l'any, ha començat el camí de la internacionalització. Actualment estan construint estructures per a un edifici dedicat a residència per a la gent gran al sud de França, subministren material per a la construcció d'una fàbrica de pinsos a Rússia i també han tancat un acord per treballar per a una empresa de Texas (EUA) dedicada a la instal·lació de marquesines per a aparcaments de cotxes.

La competència i seriositat de la feina de Transmetalsa queda demostrada, també, amb l'obtenció del certificat de qualitat CE, les corresponents normes ISO i el Premi a la Innovació Tecnològica en la Construcció, concedit pel saló Construmat pel treball fet en l'edifici de la fàbrica Simon d'Olot.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.