Un cotxe volador anomenat Vahana, el secret més ben guardat d’Airbus

Veure cotxes voladors a les nostres ciutats com en tantes pel·lícules de ciència ficció és en vies de convertir-se en una realitat.

Així ho creu la companyia francesa Airbus que ha revelat un dels secrets més ben guardats dels últims anys: la creació d’un cotxe volador anomenat Vahana. El Vahana està concebut per al transport de dues persones (conductor i acompanyant). Per tant, podríem ser davant d’una nova tipologia de taxi

Des del punt de vista tècnic, el vehicle compta amb funcions autònomes i pot enlairar-se i aterrar en vertical gràcies a vuit rotors instal·lats en cadascuna de les dues ales. La inclinació dependrà de la direcció del vol. 

El plantejament inicial de Rodin Lyasoff, executiu en cap d'Airbus, és tenir a punt un prototip a mida real capaç de volar a finals de l’any 2017. El model amb possibilitats d'entrar en producció s’ajornaria fins al 2020. Per aconseguir-ho, Lyasoff compta amb un equip de dissenyadors, enginyers i experts en robòtica que han desenvolupat el model a Silicon Valley (EUA).

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1022","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

A Airbus estan convençuts que el Vahana podria ser una alternativa als taxis tradicionals en una dècada. No obstant això, Lyasoff és conscient de les dificultats que hauria de superar aquesta nova proposta de transport públic, com ara configurar noves normes de regulació o garantir la seguretat en cas d’errada tècnica. En aquest últim cas, Airbus ha proveït  el Vahana d’un paracaigudes que funciona fins i tot en baixes altituds.

Les implicacions d’aquest projecte van més enllà del propi biplaça. Lyasoff ha afirmat que l’objectiu és capgirar els actuals plantejaments tecnològics de transport i fomentar el desenvolupament de projectes com aquest que ajudin a fer realitat les "ciutats verticals del futur". 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.