Un equip català, el millor d'Europa de la VEX Robotics Competition

Els resultats assolits per l’associació de robòtica PUCRA, de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarecelonaTech (UPC), a la VEX Robotics Competition, que ha tingut lloc a l’abril, al Kentucky Exposition Center de Louisville, als Estats Units (EUA), li ha permès entrar a la fase eliminatòria de la final mundial de la Divisió VEX U, on ha quedat en setzena posició, aconseguint el millor resultat de la història per a un equip europeu.

La VEX Robotics Competition és un concurs internacional educatiu de robots on els equips que hi participen han de construir els seus prototips innovadors per superar un repte, que cada any és diferent. Hi prenen part més d’11.500 equips d’entre 40 països arreu del món, dels quals només 80 es classifiquen per a aquesta final mundial. La competició, retransmesa per canals de televisió nord-americans, com l’ESPN i la CBS, ha entrat als Guinness World Records com el concurs de robòtica més gran del món. En l’edició d’enguany, l’equip IFT Robotics, de West Hartford, Connecticut (EUA), s’ha proclamat campió del món de la Divisió VEX U, mentre que la Jiao Tong Shangai University ha finalitzat en segona posició. En la competició, s’han fet partides de robots 2 contra 2, dividides en dues fases, una autònoma i una manual.

El pròxim repte de l’equip de PUCRA serà l’any que ve a l’European Rover Challenge, una competició que consisteix a dissenyar un prototip d’un robot per a Mart i tindrà lloc el setembre del 2020, a Polònia.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.