Un helicòpter elèctric i autònom rep permís per a iniciar proves a Dubai

Es tracta del Volocopter, un prototip d’helicòpter elèctric i autònom dut a terme per una companyia alemanya. La RTA, autoritat de camins i transports, ha signat un acord amb l’empresa per tal de començar a dur a terme proves amb el Volocopter durant l’any 2017. El contracte signat té una durada de cinc anys i s’emmarca en el pla de la ciutat de Dubai de transportar el 25% dels passatgers en vehicles autònoms l’any 2030.

Volocopter és un helicòpter totalment elèctric, format per nou bateries intercanviables i amb una autonomia aproximada de 30 minuts. La velocitat màxima és de 100 km/h i la cabina té capacitat per a dues persones. El Volocopter és capaç d’aterrar verticalment i compta amb paracaigudes en casos d’emergència.

L’helicòpter autònom d’Airbus supera amb èxit les primeres proves de vol

Airbus treballa en el desenvolupament del concepte dels taxis aeris autònoms. En aquest cas, el model VSR700 ja ha dut a terme el primer vol sense necessitat d’un pilot en els controls. Tot i això, durant aquesta primera prova hi havia una persona a l’interior de la cabina amb l’objectiu de supervisar el funcionament i la seguretat. L’helicòpter autònom VSR700 té una capacitat de càrrega màxima de 250 quilos i una autonomia aproximada de 10 hores. El primer vol oficial, sense període proves, serà l’any 2018.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.