Un pas més cap a la fabricació additiva

El sector de la fabricació additiva ha passat d’oferir la possibilitat de crear prototips i models de determinats productes a imprimir habitatges i oficines. La tecnologia d’impressió 3D avança a velocitats vertiginoses en el camp de l’arquitectura i la construcció, tal i com es va parlar a la primera edició del Industry (3D) celebrada el mes de juny a Barcelona, que va posar de manifest la necesasitat de noves solucions, ja sigui per a la construcció d’un monument o fins i tot per a construir cases a la lluna.
Un exemple recent a Dubai, el primer edifici d’oficines construït de manera íntegra amb additius i manufactura avançada amb una impressora de 6 metres d’alçada, 36,5 metres de llar i 12 d’ample. A principis del 2015, una empresa xinesa va construir un edifici residencial de 5 pisos fent servir impressores 3D. Sense dubte, tot una revolució, que lluny de substituir els mètodes tradicionals, permetrà als processos de construcció ser més sostenibles, gràcies a un estalvi en els costos de producció dels edificis valorat en un 70%, segons va afirmar Areti Markopoulou, director acadèmic de l’Institut d’Arquitectura Avançada (IAAC) durant l’Industry (3D).

Imprimir a tamany real

A finals de l’any 2017 l’empresa espanyola Lewihe, situada a Alacant, introduirà al mercat una impressora capaç d’imprimir cases a tamany real. La House-Maker serà robusta i lleugera a la vegada, i desmuntable i plegable. Està pensada perquè muntar-la sigui un procés ràpid i fàcil, i per treballar amb ella en condicions climatològiques adverses o bé en llocs de difícil accés. “Volem que sigui portàtil per poder arribar a llocs on hi ha hagut un terratrèmol, per exemple”, asseguren des de la companyia.

Representants de l’empresa afirmen que amb aquesta impressora es “podrà imprimir, inclús amb vent i pluja, un refugi monocasc de gran resistència i durabilitat per allotjar-hi una família de quatre membres en menys de vuit hores”. La House-Maker ha estat pensada exclusivament per al sector de la construcció. Les primeres proves ja s’han desenvolupat i han sigut satisfactòries, segons afirmen fonts de la companyia. 
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.