Un projecte d'encapsular circuits fotònics i una vela rígida per a transport marítim guanyen el vuitè concurs Fem Indústria

L'empresa QPO Lenses SL amb el projecte Photonic Integrated Circuits Encapsulation, i Bound4blue SL amb la Vela rígida per a transport marítim són els guanyadors de la vuitena convocatòria del concurs Fem Indústria.

El jurat ha destacat que el projecte de l'empresa QPO Lenses SL, que es dedica a la fabricació de maquinària per l'encapsulació de circuits fotònics, ha guanyat el premi de la categoria Empresa amb Futur pel seu component d'innovació i el seu potencial d'industrialització d'un procés tecnològic patentat al sector de la fotònica.

Així mateix, IDP Ingeniería y Arquitectura Iberia, SLU, que treballa en els sectors de l'enginyeria, el medi ambient, l'arquitectura i en les TIC, amb el projecte Implementació de tecnologia BIM, i Bebookness SL, un agregador de llibres electrònics que fa de pont entre l'escriptor i les botigues internacionals d'ebooks, amb el projecte Personal Publisher, han obtingut dos accèssits en aquesta categoria.

El projecte guanyador de la categoria d'una Idea a una Realitat ha estat Vela rígida per a transport marítim de l'empresa Bound4blue SL, del qual el jurat ha remarcat el seu component industrial i la seva proposta patentada d'enginyeria innovadora i descriptiva aplicada al sector del transport marítim. Aquesta empresa treballa en el desenvolupament de solucions per tal d'estalviar combustible i emissions en el transport marítim, com també en la generació d'hidrogen de manera renovable.

En aquesta categoria, el jurat també ha concedit dos accèssits als projectes Airmony (CPAP portàtil) de l'empresa TBIOM, un dispostiu CPAP portàtil, autònom i de mida petita d'impulsió d'aire que proporciona ventilació assistida per al tractament del síndrome de l'apnea-hipopnea del son (SAHS), i a Marketplace per a centres esportius i esportistes de l'empresa Sportalius SL, una plataforma de comerç electrònic per a les empreses i professionals de la indústria de l'esport.

En aquesta vuitena edició s'han presentat un total de 13 projectes, dels quals sis han arribat a la final —tres de cada categoria—. En les idees presentades s'ha valorat diferents aspectes com el grau d'innovació aportat al desenvolupament de l'activitat, el potencial de creació d'ocupació, les expectatives de creixement del negoci, la seva vocació industrial de producte o servei i també la capacitat de l'empresa d'adaptar-se als canvis i a les noves oportunitats, la conscienciació mediambiental i la sostenibilitat energètica, la introducció de les TIC i l'ús de materials tradicionals per a noves aplicacions.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.