Una empresa espanyola desenvolupa la primera avioneta híbrida

El primer sistema de propulsió híbrid per avionetes s'ha creat a l’estat espanyol. L'empresa Axter Aerospcace, spin-off de la Universidad Carlos III de Madrid, ha desenvolupat un motor que combina l'impuls elèctric amb el de combustió. La companyia va ser fundada l'any 2011 per dos enginyers especialitzats en propulsió; Miguel Suárez i Daniel Cristóbal.

La idea va sorgir a partir d'una conversa que van tenir els dos sobre la seguretat dels vols en avioneta. Van pensar que si incorpores dos motors, un elèctric i l'altre de benzina, si falla el de benzina pots continuar volant amb l’elèctric. A partir de la idea, van posar l'empresa en marxa gràcies a un soci estratègic juntament amb ajuts del Centro de Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI).

La solució que han ideat ambdós emprenedors és un kit híbrid, que funciona amb electricitat o benzina. És possible incorporar-lo a qualsevol avioneta i permet afegir 40 cavalls més de potència al motor de combustió. Gràcies a la seva autonomia de 20 minuts, podria seguir funcionant en cas d'algun error al sistema convencional i aterrar de manera segura. Durant el temps de vol en què el kit no està funcionant, regenera les bateries perquè estiguin sempre carregades al 100%.

El producte ja té certificació per a l’estat espanyol i està en procés per obtenir-la per a Europa. El proper objectiu dels emprenedors és passar de tenir una empresa de serveis a produir-los ells mateixos.
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.