Una planta de reciclatge a casa

L’organització Precious Plastic han investigat durant els darrers anys amb l’objectiu de dur a terme un projecte Open Source que permeti construir una planta casolana de reciclatge de plàstic.

Els membres d’aquest grup han desenvolupat les màquines que realitzen tot el processament del plàstic, han compartit els plànols per tal que qualsevol persona pugui reproduir aquest procés on i quan vulgui i han ofert tota la informació addicional per a començar amb aquest procés.

Mitjançant un seguit de vídeos com a tutorials, és possible construir una trituradora, una màquina de modelatge per compressió, una màquina per injecció i una altra que permet obtenir filament plàstic per a impressores 3D.

L’impacte d’aquest projecte pot ser molt gran, no únicament en països desenvolupats, sinó en països emergents que amb aquesta idea podrien processar bona part dels plàstics. Els responsables del projecte han assegurat que “el reciclatge descentralitzat pot crear mercats que la fabricació a gran escala no pot cobrir”.

Si us ha interessat la idea, podeu veure el següent vídeo tutorial per sortir de dubtes!

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: PRECIOUS PLASTIC

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.