Una setmana treballant una pròtesis amb BEST Barcelona

Analitzar els problemes i proposar millores en diferents àmbits tècnics sobre una pròtesi de braç mitjançant la metodologia Agile. Aquest és el repte que una vintena d’estudiants d’enginyeria de més de deu països europeus estan treballant a les instal·lacions d’Enginyers Industrials de Catalunya. És el projecte que han de desenvolupar durant tot el curs – que dura aquesta setmana i està impartit per professors de la UPC- organitzat per l’associació BEST Barcelona, HP i amb la col·laboració del Fab-Lab Barcelona.

La responsable de l’esdeveniment i Vicepresidenta de Suport Intern de l'organització, Wendi Vargas, explica que l’objectiu del curs és donar una formació complementària als futurs enginyers en un entorn “de multiculturalitat”. Amb el camp de la bioenginyeria en auge, enguany han escollit una temàtica relacionada, un braç robòtic, que permet la implicació d’enginyers de diverses especialitats (mecànica, biomèdica, electrònica, etc.). De fet, s’organitzen en equips diferents per assemblar-se al màxim al desenvolupament d’un projecte empresarial.

Video

En Mouhamad Abo Koura, provinent del Líban, és un dels membres de l’equip que treballa els sensors. Amb els companys està aprenent el processament de senyals i com crear la interfície entre la mà, els motors, els sensors i el múscul. Creu que els “manca informació” encara en aquest camp però està gaudint de l’experiència.

També ho fa l’Alexandra Sicobean, que ve de la Universitat Cluj-Napoca de Romania. Forma part de l’equip de software. Valora, de l’experiència, posar en pràctica tot el coneixement que ha adquirit a la universitat. De fet, reconeix que ha vingut per aprendre sobre pròtesis i, de retruc, ajudar a millorar el sistema mèdic. Creu que una part molt interessant de l’experiència és aprendre a organitzar-se en la gestió integral d’un projecte, des del disseny fins a la direcció, i en un període de temps "molt curt".

BEST i BEST Barcelona

BEST Barcelona és una associació d’estudiants de la UPC que s’integra en l’associació internacional Board of European Students of Technology (BEST). El curs que aquesta setmana té lloc a Enginyers Industrials de Catalunya és un dels dos principals esdeveniments que organitza la secció. L’altre és una competició d’enginyeria que també es desenvolupa al llarg d’una setmana amb l’objectiu d’acostar estudiants, universitat i empresa. Actualment BEST està present a unes noranta ciutats europees i a Barcelona, l’integren una vintena de futurs enginyers.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.