Uns mòduls autònoms seran part del nou i futurista transport públic a Singapur

La conducció autònoma, aquella en què el conductor només participa si així ho vol o ho necessita, fins fa poc era una utopia, però s’està convertint en realitat. Estem vivint moments importants en el món de la tecnologia aplicada als vehicles de conducció autònoma per evitar accidents, facilitar la conducció a persones discapacitades o perdre menys temps al volant. El que fa anys semblava més un projecte futurista, de mica en mica ha anat prenent forma per convertir-se en una realitat.

La setmana passada, la companyia holandesa 2getthere, fabricant de mòduls de transport autònoms, va fer una aliança amb SMRT, la segona empresa més gran en el sector del transport públic a Singapur, i junts van anunciar que estrenaran l'ús d'aquests nous i futuristes vehicles que busquen reemplaçar part del transport públic a la ciutat.

Elèctric, autònom i econòmic

Aquests vehicles són part d'una tercera generació de mòduls autònoms que s'usen en campus universitaris, grans complexos industrials, així com també a Masdar City, la ciutat futurista d'Abu Dhabi, on es va estrenar per primera vegada l'ús d'aquest mitjà de transport, però en rutes curtes i amb capacitat per a sis passatgers i amb només deu mòduls.

Aquests mòduls han evolucionat i ara permetran transportar fins a 24 passatgers. Es definiran diverses rutes que cobreixin diferents zones de la ciutat, ja que un dels avantatges és que la infraestructura no requereix molta inversió i es construeix en pocs dies. A més, gràcies a la seva mida reduïda pot recórrer carreteres més petites o amb menys carrils, així com dins d'escoles o zones de difícil accés.

Cada mòdul és elèctric i no necessita conductor, ja que els trajectes els realitza en una sola direcció dins d'un circuit. També està equipat amb sensors que detectaran obstacles, així com connexió wifi gratuïta. Els recorreguts estaran habilitats les 24 hores i el govern de la ciutat espera transportar fins a 8.000 passatgers cada hora.

Gràcies a aquest nou sistema s'aconseguirà una reducció en el cost per l'ús d'autobusos, per la qual cosa la companyia espera que aquests mòduls permetin retallar els preus al voltant del 40% comparats amb els sistemes de transport públic tradicional.

Ara el següent pas serà avaluar-ne el funcionament, conèixer-ne els possibles errors i veure l'acceptació del públic. Posteriorment, es podran habilitar en altres regions del món.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.