Villaseca i Cazorla, dos enginyers al capdavant de CELSA GROUP

Rafael Villaseca i Jordi Cazorla ja han començat a treballar al capdavant de CELSA GROUP, el primer productor europeu d'acer circular baix en emissions  que compta amb la cadena de subministrament circular més gran d'Europa. Ells, juntament amb l’equip de CELSA GROUP, seran els encarregats de posar en marxa un pla de reestructuració aprovat judicialment amb l’objectiu de reforçar el balanç de l'empresa i sanejar la companyia com a president no executiu i conseller delegat, respectivament. Actualment, el Grup compta amb una plantilla de més de 10.000 empleats i una facturació en el passat exercici de 6.109M€.

Mentre es treballa en la constitució del nou consell d’administració, s’ha avançat que Daniel Alaminos, advocat de l'Estat, en serà el secretari. María Esther Alfonso, Antonio Arenas, Francisco Javier Díaz-Gálvez i Luis Aurelio Martín, s'incorporen provisionalment com a consellers independents. Amb aquests nomenaments, el Grup CELSA s'acull als estàndards de governança corporativa i d’aportació de valor: "s'inicia una nova etapa que suposa un punt de partida per a consolidar el lideratge de CELSA al sector", comenta Villaseca. Per la seva part, Cazola afirma que la situació actual de la companyia permetrà, introduint les millors pràctiques del mercat, “prendre les mesures operatives necessàries per a posicionar-se com una de les grans siderúrgiques en l'àmbit nacional i internacional, apostant per la producció d'acer verd reciclat”.

Enginyers amb gran trajectòria directiva

Villaseca (Barcelona, 1951) és enginyer industrial per la UPC i MBA per IESE. És conseller de VidaCaixa, S.A., Segures i Reaseguros, president de la Fundació Naturgy i vocal del consell consultiu de Foment del Treball, així com membre del capítol espanyol del Club de Roma. Al llarg de la seva trajectòria, ha ocupat altres alts càrrecs a empreses com Gas Natural Fenosa, Enagás, S.A., Túnels i Accessos de Barcelona, S.A.C. (Tabasa), Túnel del Cadí o Grup Panrico. El 2018, a la Junta General Ordinària de Ciments Molins va ser escollit conseller independent i va ser reelegit el 2022. Des del 2019 és integrant de la Comissió d'auditoria i compliment.

Per la seva banda, Cazorla, també enginyer industrial per la UPC i MBA per la UB, ha desenvolupat la seva trajectòria com a director general pel sud d'Europa de DS SMITH, un grup industrial del sector de l'embalatge que factura més de 9.000 MEUR i genera 30.000 llocs de feina. Anteriorment, també ha estat directiu a Ideal Standard, American Standard, General Electric i Hewlett Packard. Cazorla agafa el relleu de Sergio Vélez, responsable d'FTI Consulting España, que ha exercit de director general interí durant tot aquest procés de canvi de control.

Aplicació del pla de reestructuració aprovat judicialment

Aquests nomenaments es produeixen en el marc de l'aplicació del pla de reestructuració aprovat a principis de setembre per sentència judicial, que permetrà a CELSA reduir el seu deute en 1.400 MEUR i ampliar a cinc anys – fins a l'octubre de 2028- el venciment del deute restant. L'operació ha inclòs l'acceptació per part dels nous accionistes d'una sèrie de compromisos amb les autoritats entre els que destaquen el manteniment de la viabilitat de l'empresa a llarg termini, la presa de decisions del grup a Espanya i la protecció de l'ocupació i la capacitat productiva dins del marc estratègic amb que compta la companyia.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.