Volem ser una gran entitat, no una entitat gran

La situació econòmica marcada per la crisi del coronavirus ha fet que el sector bancari hagi d’enfrontar-se a uns reptes complicats i inesperats. No obstant això, el nostre model cooperatiu està demostrant ser tot un èxit i ens està permetent abordar l’actual situació amb solidesa, liquiditat i una magnífica solvència. Però, a Caixa d’Enginyers no volem ser una entitat gran, sinó una gran entitat, i ser valorats i estimats pel valor que aportem.

Com sabeu, Caixa d’Enginyers es va crear inicialment per satisfer les necessitats financeres dels enginyers. Ara, tot i que ja no és necessari pertànyer a aquest col·lectiu professional per ser soci de la nostra entitat, continuem molt lligats i compromesos amb el benestar i el desenvolupament professional dels enginyers. Per això, a través de la Fundació Caixa d’Enginyers impulsem beques, premis i programes de formació amb l’objectiu de fomentar l’excel·lència en aquesta professió a la qual li devem tant.

La Fundació Caixa d'Enginyers és l'entitat a través de la qual vehiculem el retorn a la societat del nostre treball i focalitzem el compromís que tenim amb els nostres socis i sòcies i amb la societat. En l’actualitat, la seva tasca se centra en tres eixos d'actuació, en el marc de la consecució dels ODS: preservació del medi ambient i sostenibilitat, reinserció laboral, i formació i excel·lència professional. Des de la seva creació, la Fundació ha dut a terme 484 aliances i projectes; 2.581 persones han rebut beques i formació; i més de 1.000 persones emprenedores han participat en els nostres programes.

També treballem en la divulgació i la investigació en enginyeria mitjançant la col·laboració amb diverses entitats com el Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Industriales, amb qui participem en la realització d'un estudi sobre l'oferta universitària dels màsters d'Enginyeria Industrial a Espanya; el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, amb qui desenvolupem diverses jornades; o el Consejo de Ingenieros Técnicos Industriales (COGITI), amb qui promovem un estudi sociològic (Baròmetre Industrial 2020) del sector de l'enginyeria al nostre país.

Així mateix, col·laborem amb les Jornades Col·legials anuals dels col·lectius d’enginyers de les demarcacions de Catalunya, a més de donar suport als actes de graduació dels nous col·legiats, tallers i jornades i participant en espais amb les Universitats com el NEXE, per acostar-nos als joves enginyers. En aquest sentit, i encara que en l’actualitat estem oberts a d’altres col·lectius professionals, un alt percentatge dels nostres socis són enginyers, essent socis també les seves famílies i, en molts casos, les seves empreses.

Aquest fort lligam amb l’enginyeria ens va dur a crear l’Observatori de l’Enginyeria a Catalunya amb el Col·legi d’Enginyers de Catalunya. El seu objectiu va ser analitzar la realitat del sector de l’enginyeria a Catalunya, i quines eren les seves necessitats i previsions en relació als 10 anys següents. Elaborant un informe a partir d’una enquesta estadística realitzada sobre el col·lectiu d’enginyers i del món empresarial al qual pertanyen. Aquesta iniciativa va tenir tan bona acceptació que ens va motivar a impulsar-la a nivell nacional amb la creació de l’Observatori de l’Enginyeria a Espanya, del qual tinc el privilegi de ser President del Consell Rector.

Al Grup Caixa d’Enginyers pensem que també està a les nostres mans contribuir a aconseguir una societat més sostenible, un món més just i continuarem així, esforçant-nos per ser una gran entitat, amb la voluntat d’oferir el millor servei, a la vegada que impactem positivament en la societat.

Som més Caixa d’Enginyers que mai.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.