Vols certificar que ets un expert en facility management?

Les sortides professionals de l'enginyer industrial són molt diverses en tots els àmbits industrials, comercials i de serveis. A més, és una professió molt consolidada amb una demanda molt elevada en el mercat laboral, i amb ple reconeixement tant nacional com internacional. Històricament, ha impulsat la modernització industrial del país. L'enginyer industrial respon perfectament a l'entramat socioindustrial del nostre país.

Ara bé, hi ha molts casos en què ens interessa demostrar d'una manera clara i concisa, tant a la societat com a les empreses i a l'Administració, que som els professionals adients per a un determinat àmbit d'especialitat professional. Per als professionals de l'enginyeria és important la diferència competitiva que suposa poder acreditar davant de les empreses i els clients, de manera clara i objectiva, el nivell de coneixement i experiència.

Per tal d'identificar la qualificació dels professionals per a un àmbit determinat i incrementar la confiança en els professionals de l'enginyeria, des de l'AQPE estem treballant per restablir processos específics de certificació professional en diferents especialitats, tenint en compte tant la formació com l'experiència dels professionals. Això ens diferencia de la funció que desenvolupa la universitat, que emet títols acadèmics, enfront l'AQPe que certifica les competències dels professionals; a més, seguint la línia d'altres models europeus de referència i facilitant la mobilitat dels professionals. 

Actualment, estem treballant per establir quines són les competències que ha de tenir un enginyer professional en facility management, en instal·lacions i en consultoria. La certificació, en funció de criteris com l'experiència del professional, la formació i les competències i el nivell de professionalitat, és la forma de reconèixer la capacitat d'un professional, i seguint les directrius de la ISO 17024. Qualsevol professional certificat per l'AQPE ofereix a les empreses, les institucions i els particulars un aval de la qualitat i professionalitat dels seus serveis. 

Per desenvolupar aquesta tasca tenim la plena implicació dels professionals experts en aquests sectors: el Grup de Treball de Facility Management dels EIC, l'Associació de Consultors d'Instal·lacions (ACI) i l'Associació Catalana d'Empreses Consultores (ACEC). En un futur molt proper, volem poder acreditar les competències i l'experiència professional significativa en altres àmbits d'especialitat professional, com els pèrits judicials, els enginyers acústics...

Tot això s'està desenvolupant amb l'objectiu d'aconseguir identificar clarament quins són els professionals experts en una determinada àrea, amb uns criteris rigorosos que donin més prestigi i reconeixement a tots els nostres companys. 

Text: Toni Molina, secretari general de l'AQPE i enginyer industrial col·legiat.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"278","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 109px; width: 200px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"264","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 23px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]]  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"277","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 28px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]][[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"265","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 23px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]] [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"267","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 21px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]] [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"268","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 28px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]] [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"269","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 36px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]] [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"270","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 44px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]] [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"271","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 32px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]] [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"272","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 30px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]] [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"273","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 25px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]] [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"274","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 35px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]] [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"275","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 13px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]] [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"276","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"line-height: 1.538em; height: 16px; width: 50px;","typeof":"foaf:Image"}}]] 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.