10 claus per gestionar l'estrès a la feina

Et sents desbordat/da? El que abans eren reptes ara són tot problemes? Tens dificultat per concentrar-te? Tens tendència a cometre més errors? Et costa resoldre problemes? Evites enfrontar-te a situacions conflictives deixant-les per més endavant? T'has oblidat d'alguna cita o tasca important? Diumenge a la tarda comences a sentir malestar pensant en dilluns?

Aquestes són algunes de les manifestacions de l'estrès i com pots imaginar el seu impacte a la feina pot tenir greus conseqüències. L'estrès és una de les principals causes de malestar a la feina i les conseqüències no només tenen un alt impacte en la salut sinó també en el rendiment i la productivitat laboral.

A més actualment, per les circumstàncies que ens està tocant viure, el problema de l'estrès s'ha agreujaexigències t, ja que se'ns estan presentant noves en l'àmbit laboral (teletreball, problemes per conciliar, reinvenció del negoci, reinvenció personal, etc...)

Què és important que sàpigues sobre l'estrès?

És molt important que s'entengui que hi ha tres causes principals d'estrès: l'ambient (el que passa al nostre voltant), la teva personalitat i la teva actitud.

Està clar que l'ambient és el que és i no el pots canviar: una de les causes més importants d'estrès i que provoca un gran malestar és "voler que les coses siguin com tu vols que siguin" el que mai o gairebé mai passa. Però el que si que depèn de tu i que, per tant, pots gestionar és la teva actitud i, per tant, la teva personalitat.

Què pots fer?

Pot ser que la teva personalitat sigui l'anomenada TIPUS A (l'acumuladora d'estrès per excel·lència) però pots aprendre tècniques, posar en marxa estratègies per prevenir i gestionar les situacions d'estrès del teu dia a dia.

I per això és important que aprenguis a:

estres

Per últim, tingues en compte que...

S'ha demostrat que reduir l'estrès té grans beneficis a nivell laboral.

estres

 

(FONT: Berkshire Consultancy).

 

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

directiveslogo