13 MEUR per la reconversió de l'automoció

El Departament d'Empresa i Coneixement ha posat en marxa una línea d'ajuts per ajudar les empreses del sector de l'automoció a realitzar inversions d'alt impacte i desenvolupar plans de transformació tecnològica o de negoci. El programa disposa de 13 MEUR i preveu beneficiar amb subvencions directes més de 200 empreses d'aquesta indústria que també han patit intensament l'impacte de la COVID-19.

I és que l'índex de producció industrial del sector de material de transport (automoció, ferroviari, naval, etc.) ha caigut un 38,4% entre gener i agost, les exportacions, un 38,1% i la inversió industrial preveu una caiguda del 19,4% per aquest 2020 amb dades recollides abans de la crisi sanitària. A més, el mes de juliol, el sector de vehicles de motor tenia 33.070 persones afectades per ERTO, el 84,1%.

El nou programa d'ajuts, gestionat per la Direcció General d'Indústria i ACCIÓ, preveu una línia per subvencionar la realització d'inversions empresarials d'alt impacte per a empreses de la cadena de valor de la indústria i l'automoció. La intensitat de l'ajut serà del 10% de la despesa subvencionable, amb un màxim d'un milió d'euros per projecte. Els projectes s'hauran d'executar fins al desembre de 2022 i es podran destinar a mantenir l'activitat productiva i l'ocupació directa de l'empresa a Catalunya, implementar millores en el procés productiu, incrementar la capacitat productiva i l'ocupació directa, atraure noves activitats de l'empresa a Catalunya o adequar i millorar les instal·lacions actuals en el cas de projectes de reindustrialització de plantes productives que hagin anunciat el cessament de l'activitat.

La segona línia subvencionarà la realització de processos de reflexió estratègica i desenvolupament de plans de transofmració tecnològica i negoci. Com a màxim se subvencionaran 15.00 euros per empresa, per a despeses d'assessorament extern que explorin noves oportunitats de negoci en la indústria de la mobilitat.

Els ajuts ja s'han publicat al DOGC i els propers dies se n'obrirà la convocatòria.

Es calcula que el sector de l'automoció genera a Catalunya 143.000 llocs de treball directes i indirectes i factura 23.800 milions d'euros, el 10% del PIB del país. Les exportacions catalanes representen el 23,2% del total de l'estat espanyol.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.