1.500 MW de projectes d'energies renovables assolits a Catalunya

Catalunya ja disposa de 1.500 MW de projectes d'energies renovables autoritzats ha anunciat el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort. L'objectiu és finalitzar l'actual legislatura amb 3.000 MW autoritzats. La xifra demostra que Catalunya està començant a consolidar un ritme que li ha de permetre accelerar de manera exponencial la transició cap a un nou model energètic climàticament neutre.

El conseller ha explicat que l'actual Govern ha iniciat la tramitació de 363 projectes d'energies renovables, que totalitzen una potència de 5.400 MW, que equivalen a més de cinc grups nuclears. D'aquests, s'ha emès autorització administrativa per a 96 projectes, dels quals 91 són parcs solars i 5 són parcs eòlics, que sumen 1.500 MW. A més, hi ha 21 projectes que ja disposen del vistiplau ambiental, que sumen 250 MW.

El conseller ha assegurat que "avancem cap a una altra revolució, la de les renovables". "Mai la Generalitat havia tingut tanta activitat de tramitació d'energies renovables, ni havia autoritzat tanta potència renovable en tan poc temps", ha afegit Mascort. 

Aquestes dades són el fruit de l'aplicació del decret llei 24/2021, que va establir diferents mesures per agilitar la instal·lació d'energies renovables i, al mateix temps, facilitar la seva integració territorial i social. El conseller també ha matisat que s'han emès 7 resolucions desfavorables per a projectes que sumen 306 MW. Aquesta dada indica que l'administració catalana segueix essent exigent amb els projectes que es presenten, i que s'aplica la normativa estrictament per tal de minimitzar els possibles impactes d'aquest tipus d'infraestructures sobre la biodiversitat, el paisatge, la sobirania alimentària i el teixit social.

Energies renovables per la transició energètica

Les energies renovables són, conjuntament amb l'estalvi i l'eficiència energètica i l'apoderament de la ciutadania, l'eix principal de la transició cap a un nou model energètic més net, sostenible, just i democràtic. La Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 estima que, per assolir un model energètic climàticament neutre, Catalunya ha d'instal·lar fins a 62.000 MW d'energies renovables fins a l'any 2050, a més de reduir un 30,3% el consum d'energia final. Es calcula que per assolir aquest objectiu caldrà destinar a usos energètics un 2,5% de la superfície del país.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.