2023 amb 140 hubs tecnològics internacionals a Catalunya

Actualment Catalunya compta amb 140 hubs tecnològics internacionals segons dades de l’any 2023, un 11% més que l'any anterior. És una de les principals conclusions de l'estudi 'Tech Hubs Overview', un informe que apunta que els centres tecnològics internacionals amb presència a Catalunya ocupen 26.407 persones, un 25% més, i que generen 2.544 milions d'euros anuals, un augment del 25% respecte l'any anterior. L'informe ha estat elaborat per la Mobile World Capital Barcelona conjuntament amb el Govern, a través d'ACCIÓ, i l'Ajuntament de Barcelona.

L'impacte dels hubs seguirà creixent a un ritme accelerat els propers anys i la previsió és que, d'aquí al 2026, el sector compti amb més de 36.500 professionals i superi els 3.600 milions d'euros de facturació, gràcies al desenvolupament de noves tecnologies amb alt valor de mercat. L'ecosistema tech de Catalunya guanya força amb el creixement sostingut dels que ja fa temps que hi operen, els quals han mantingut un augment notable, tant en plantilla com en facturació. Concretament,la plantilla mitjana dels hubs ha passat de 168 a 203 persones en només un any. 

Durant el 2023, s'han creat a Catalunya 14 nous hubs que impulsaran encara més l'ecosistema tecnològic en àmbits com la salut, l'entreteniment, els serveis financers, la indústria química, la gastronomia o les comunicacions. L'impacte d'aquests 14 hubs nous han generat més de 800 llocs de treball i tenen una previsió per al 2026 que supera els 2.400 treballadors. Aquests nous hubs se sumen als 126 que ja operaven al territori l'any 2022.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat que atraure nous hubs digitals internacionals és “una prioritat del goven perquè sabem de la seva importància per generar més i millor coneixement al nostre país, connectar-lo amb el teixit empresarial local i que s'acabi traslladant a la societat". El 87% d'aquests 140 centres s'han instal·lat a Catalunya amb el suport del Govern per mitjà d'Acció, una xifra que augmenta fins al 93% en el cas dels nous hubs del 2023 segons dades del conseller. 

La inversió en el sector de les tecnologies aplicades a la salut ha anat en augment. Actualment, en l'ecosistema de hubs català vora un 20% de les empreses es dediquen als videojocs, ls segueixen en nombre les companyies de software i les dedicades a consultoria i serveis per a empreses, mentre que els sectors de maquinària industrial i d'alimentació són els que compten amb centres de majors dimensions.

L'àmbit Deep Tech guanya protagonisme amb un 68% d'aquests centres que ja treballen en Intel·ligència Artificial Generativa però també en tecnologies com el blockchain o la robòtica. La tipologia de productes que desenvolupen els hubs de Catalunya és molt diversa. Predominen les aplicacions, seguit de les API / back-end, l'arquitectura de sistemes i el front-end development.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.