37.000 km de cable submarí per a Catalunya

El Govern ha aconseguit el primer cable submarí de connectivitat internacional per a Catalunya, un cable de 37.000km de longitud que interconnectarà Europa, l'Orient Mitjà, Àsia i Àfrica. Es tracta del 2Africa, un dels projectes de cable de fibra òptima més llargs, complets i importants del món en el qual Catalunya serà un dels ports d'arribada i de connexió intercontinental.

Amb aquesta fita, el Govern vol posicionar Catalunya com el principal hub digital del sud d'Europa ja que permet convertir el país en un pol d'atracció de grans inversions dels principals operadors i proveïdors globals d'internet, generador d'oportunitats de negoci internacional de l'ecosistema digital català i garantia de regeneració econòmica i creació d'ocupació de qualitat.

El Departament de Polítiques Digitals, en el marc de l'estratègia per dotar Catalunya d'infraestructures digitals de primer ordre, ha treballat per desenvolupar les condicions tècniques, administratives i econòmiques necessàries perquè aquest tipus d'infraestructures puguin arribar a Catalunya, així com per garantir que els cables submarins disposin, en territori català, de les infraestructures necessàries per arribar als principals espais de Centres de procés de Dades del país com són Barcelona, Zona Franca i Cerdanyola.

L'arribada del cable submarí a Catalunya suposa una oportunitat de futur en un moment clau per a la reactivació de l'economia del país Els cables submarins són la base de la xarxa mundial de telecomunicacions: el 99% del trànsit intercontinental d’Internet es realitza sobre cables submarins de fibra òptica, que ja són una infraestructura indispensable per al desenvolupament de la societat digital present i futura.

Segons el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, les indústries del segle XX buscaven ''autopistes, ports i aeroports'' per instal·lar les seves empreses, i ara, en canvi, les empreses del segle XXI, busquen ''connectivitat internacional''.

El cable submarí

La resistència davant inclemències meteorològiques i una menor latència i major amplada de banda posicionen el cable submarí com una infraestructura més fiable i de major capacitat i, per tant, més robusta i eficaç davant l’increment del tràfic d’internet, i garanteix una millor qualitat dels serveis de continguts de vídeo (streaming), gaming, finances i d’altres serveis digitals que necessiten una molt baixa latència.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.