3.750 MEUR per al sector de l'automòbil

El govern espanyol ha aprovat un pla integral de suport al sector de l'automòbil, un dels sectors que més ha patit la crisi de la COVID-19. A la caiguda de la demanda i l'aturada de la producció des de mitjans de març se li ha de sumar l'anunci del tancament de les fàbriques de Nissan que encara ha generat més incertesa.

Segons va explicar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en roda de premsa aquest diumenge, es destinaran 3.750 MEUR en inversions i reformes legals, l'estímul a la innovació i la investigació, mesures fiscals per millorar la competitivitat i formació i qualificació professional per dotar de recursos humans el sector. També es tindrà en compte la renovació del parc  de vehicles, incentivant el vehicle elèctric incloses les famílies amb menys recursos perquè ''ningú no quedi enrere'', així com també empresaris i autònoms que, ha dit Sánchez, es podran beneficiar també de l'estalvi en combustible que pot suposar el canvi al vehicle elèctric.

L'executiu espanyol ha treballat al costat del sector per definir aquest pla integral que ha de donar resposta a les seves necessitats i acompanyar-lo cap a una ''mobilitat sostenible i connectada''. Per això, ha dit Sánchez, les ajudes estan dirigides a tota la cadena de valor industrial per ajudar-lo a adaptar-se i mantenir la competitivitat i alhora, validar el compromís internacional de ''lluita i mitigació'' contra el canvi climàtic. Per Sánchez, un dels ''reptes'' del moment és l'emergència climàtica i cal acompanyar la indústria a completar una ''transició ecològica''.

Sánchez defensa que l'objectiu és treballar per aconseguir zero emissions el 2050, complint així el compromís europeu, amb ''millors vehicles, més sostenibles, ciutats més netes i ocupació de qualitat'' en un sector ''molt més competitiu''. El president espanyol creu que aquest tipus de col·laboració público-privada ho farà possible. ''Volem promoure l'estabilitat i l'impuls del sector de l'automoció'', va dir Sánchez, que considera que ''els vehicles del futur s'assemblaran molt poc als del passat, sobretot en la seva incidència del medi ambient''.

Actualment, el sector de l'automoció representa una dècima part del PIB espanyol i una cinquena part de les exportacions. Dona feina de manera directa a 650.000 treballadors i prop de 2 milions de persones se'n beneficien de forma indirecta.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.