3D Xpoint, la tecnologia d'Intel que pot revolucionar el mercat

La nova tecnologia 3D Xpoint d'Intel –desenvolupada juntament amb Micron- promet multiplicar per 1.000 la rapidesa d'una memòria flaix i per 10 la capacitat de la DRAM. L'augments de la velocitat de transferència i de la capacitat d'emmagatzematge actual és realment notable i podria desencadenar canvis en la indústria tecnològica.
 
En concret, l'empresa va presentar la setmana passada Intel Optane SSD DC P4800X, un mòdul de 375 GB destinat a servidors professionals. Les versions 750 GB i 1,5 TB arribaran després de l'estiu. Multiplica per cinc la velocitat de les memòries SSD actuals, encara lluny de les 1.000 vegades promeses. És tan ràpida que pot usar-se com un gran mòdul de RAM, utilitzant-se quan aquesta s'omple o fins i tot com a memòria RAM primària. En tal cas, suposaria un salt quantitatiu molt important des dels 32, 64 o 128 GB de RAM convencionals en entorns professionals.
 
La nova memòria podria redefinir el sector tecnològic. En primer lloc, les companyies d'internet, que operen amb enormes servidors es beneficiarien de les millors prestacions que ofereix aquesta tecnologia. Per contra, augmentarien la seva dependència respecte a Intel, veient la seva destinació en mans d'un únic proveïdor de maquinari. 
 
D'altra banda, aquesta nova tecnologia podria modificar l'arquitectura dels equips. Per una banda, la major part de les dades van a unitats de disc dur o SSD, que contenen grans quantitats d'informació durant llargs períodes de temps. Per altra banda, les computadores compten amb memòria DRAM per emmagatzemar les dades que necessiten instantàniament, per la qual cosa és molt més ràpida que l'anterior, encara que també més cara i menys densa; és a dir, amb una capacitat menor.
 
Gràcies a la tecnologia 3D Xpoint, la nova memòria és molt més ràpida que un disc dur o una SSD i té més capacitat que la DRAM, per la qual cosa pot reemplaçar-les. I això seria aplicable tant als ordinadors personals com als centres de dades massives operades per les grans empreses d'internet. Aquestes companyies, a mesura que van creixent, necessiten formes més ràpides i més barates d'emmagatzemar quantitats cada vegada majors de dades. 
 
3D Xpoint seria la solució als seus problemes, de manera que empreses com Google, Amazon i Facebook podrien construir nous tipus de sistemes que serien capaços de fondre memòria i emmagatzematge o barrejar-les i combinar-les de formes noves, amb l'objectiu de crear xarxes de màquines que poden fer més eficient la gestió de la informació. Això obligaria a reescriure sistemes operatius i dissenyar nou programari per adaptar-se als canvis. En aquest sentit, Intel ja està treballant amb “gairebé tots els grans proveïdors de serveis cloud”, segons va afirmar Brian Krzanich, CEO d'Intel.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.