70 candidatures als premis DonaTIC

70 dones aspiren a un dels 12 guardons de la desena edició dels premis DonaTIC. La categoria Divulgadora ha estat la que té un nombre d'aspirants més gran, amb 16 candidatures, el màxim des que s'atorguen a aquest premi. Segons la directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo, és una mostra de "l'interès creixent" per part de les dones en la comunicació i divulgació de continguts relacionats amb la tecnologia i també "l'evolució progressiva cap a la paritat entre dones i homes en aquest àmbit", on la bretxa de gènere també hi ha estat present històricament com a conseqüència directa de la consideració de les TIC com un tema d'interès exclusivament masculí.

Àmbit professional:

Emprenedora: 8 candidatures.
Empresària: 5 candidatures.
Professional: 4 candidatures.

Àmbit acadèmic i de revelació:

Acadèmica/Investigadora: 6 candidatures.
Revelació: 7 candidatures.
Estudiant TIC: 12 candidatures.

Àmbit de divulgació i iniciatives referents:

Divulgadora: 16 candidatures.
Iniciatives referents: 12 candidatures.

Set de les vuit vegueries de Catalunya estan representades per les candidatures que arriben de quinze comarques diferents i un 17% de les candidatures provenen de nominacions, és a dir, les han presentat terceres persones.

En deu anys d'història dels guardons ja són 777 les candidatures que s'han rebut pels DonaTIC, una dada que els consolida com a referents en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l'àmbit tecnològic i digital.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.