80 candidatures opten als Premis DonaTIC 2022

Fins a 80 candidatures optaran als guardons de la vuitena edició dels Premis DonaTIC, impulsats pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. En total, els premis han rebut ja fins a 621 candidatures en els seus vuit anys de vida.

La categoria d’Iniciatives referents – que reconeix empreses, equips o institucions que hagin desenvolupat algun programa per visibilitzar el paper de la dona en l’àmbit TIC – ha estat la categoria amb més candidatures, 15. Vuit són per a la subcategoria Empresarial i 7 per a Entitats. La segueix la categoria Emprenedora -que reconeix una dona fundadora o cofundadora d’una empresa del sector TIC o que hagi innovat en l’empresa familiar- amb 14 candidatures. Amb dotze candidatures, hi ha la categoria Estudiant TIC, 6 per a la subcategoria d’Universitària i 6 per a la d’FP, mentre que la categoria Professional, que reconeix una dona amb titulació universitària que treballa en l’àmbit de les TIC, n’ha recollit 11. Amb vuit possibles guardonades, hi ha la categoria Empresària i la categoria Divulgadora, mentre que la categoria Acadèmica/Investigadora, per a dones que es dediquen a la recerca o la formació en l’àmbit de les TIC, n’ha captat 7. Per últim, el premi en la categoria Revelació, per a dones amb una trajectòria curta molt rellevant i un paper significatiu en aquest àmbit, se’l disputaran cinc candidates.

“Acabar amb la bretxa de gènere al sector TIC”

Per la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, la xifra de candidatures rebuda després de vuit anys de premis demostra que “encara hi ha moltíssim talent digital i tecnològic femení” que creu que cal donar-li visibilitat “per acabar amb la bretxa de gènere al sector TIC”. Barbany també agraeix “l’autoconfiança” de les candidates en presentar-se els premis en ser un valor imprescindible per “trencar estereotips de gènere i apoderar-se en àmbits fortament masculinitzats com aquest”.

El lliurament, l’11 d’octubre

Totes aquestes candidatures seran avaluades ara per un jurat integrat per professionals del sector tecnològic de prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu. El jurat comptarà amb un comitè tècnic, que valorarà les candidatures i triarà un màxim de 6 semifinalistes per a cadascuna de les categories, i un comitè d’honor, que seleccionarà les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria.

A més, la vuitena edició dels Premis DonaTIC incorpora com a novetat la possibilitat de les candidatures d’optar a mencions i premis especials gràcies a la col·laboració d’una sèrie d’entitats i empreses vinculades a l’àmbit TIC des de diferents vessants (empresarial, acadèmica, institucional...) com l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, l’Estratègia NewSpace de Catalunya, Hewlett Packard (HP), Netmentora Catalunya i Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Un any més, el lliurament dels guardons dels Premis DonaTIC 2022 es farà coincidir amb el Dia d’Ada Lovelace, que se celebra el segon dimarts d’octubre de cada any en reconeixement a qui va ser la primera programadora de la història. Per tant, l’acte de lliurament dels Premis DonaTIC 2022 es farà l’11 d’octubre.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.