Acaba l'excavació del túnel de Glòries

La darrera excavació sota els túnels ferroviaris del subsòl de la plaça de les Glòries s'ha fet aquest dimarts i, d'aquesta manera, el túnel ha quedat connectat al llarg de tot el seu recorregut. És un túnel urbà -dos tubs independents amb circulació unidireccional- amb una longitud total de 957 metres, i està situat entre el carrer Castillejos i la Rambla de Poblenou.

túnel de glòries1
Ajuntament de Barcelona

Durant les properes setmanes, en el darrer tram excavat, s'hi construiran les tres últimes dovelles que falten i que han de servir per executar i finalitzar l'estructura. A partir d’ara, a nivell d’obra civil s'ha d’executar l’estesa de paviment de rodadura a les boques del túnel, la darrera capa de la calçada per on circulen els vehicles, i continuar amb l’estesa de les primeres capes de paviment a la resta de l’àmbit de la calçada interior del túnel. En paral·lel, s'ha de seguir treballant amb l’execució de les estructures de les sortides d’emergència dels carrers Ciutat de Granada, Escultor Claperós i Llacuna i amb la construcció dels murs d’instal·lacions i els murs de tancaments interiors.

A banda de l’obra civil, també s’estan duent a terme treballs d’instal·lacions (sales tècniques, safata d’instal·lacions, canonades de la xarxa antiincendis…) i treballs d’acabats del túnel (carrileria pel fals sostre, estructura de suport dels panells vitrificats…).

Es preveu que la infraestructura entre en funcionament el segon semestre del 2021: durant el mes de setembre hauria de poder entrar en servei la banda del túnel en direcció Besòs, i el mes de novembre, la banda del túnel en direcció Llobregat.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.