ACCIÓ destina 1 MEUR a la innovació disruptiva

ACCIÓ destinarà un milió d’euros per accelerar els processos d’innovació disruptiva a les empreses catalanes. Per aconseguir el seu objectiu, la nova línia d’ajuts directes concedirà fins a 15.000 € per projecte a empreses, grans corporacions i start-ups.

La nova línia d’ajuts s’ha presentat en el marc de l’acte Exponential Day #3, també referent als termes de disrupció i transformació empresarial a Catalunya i organitzat aquest divendres per ACCIÓ. L’acte, que ha comptat amb més de 1.000 inscrits, s’ha focalitzat en explicar la transformació que viuen els models de negoci actuals, és a dir, la disrupció causada pel sorgiment de nous reptes a la societat, com ho són les tecnologies exponencials, la COVID-19 o el canvi climàtic.

El Secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha destacat durant la presentació dels ajuts que “la innovació avui és disruptiva, de forma que deixa obsolet allò que existia abans”. Per tant, Castellanos ha assegurat que “és necessari que les empreses es qüestionin el seu model de negoci, s’imaginin nous escenaris que encara no existeixen i accelerin la seva transformació perquè es converteixin en invencibles”.

Així, per tal de fer possible aquesta transformació, el Govern posa a disposició de les empreses estratègies i eines, com l’Exponential Day #3 o els ajuts a la disrupció, per “captar i aprofitar les oportunitats que el nou context ofereix”, tal com ha destacat el secretari d’Empresa i Competitivitat.

Punt de trobada de les empreses catalanes més disruptives

L’Exponential Day #3 s’ha celebrat per segon any consecutiu en format virtual i ha comptat amb la ponència d’Alexander Osterwalder, inventor del Business Model Canvas, cofundador de la consultora Strategyzer.com i autor del llibre The Invincible Company.

També s’han presentat els serveis d’Innovació Disruptiva d’ACCIÓ i s’han donat a conèixer les 16 empreses que han estat escollides dins els Catalonia Exponential Leaders, com a referents de la disrupció a Catalunya.

Les 16 Catalonia Exponential Leaders destacades enguany són Vottun, Qilimanjaro Quantum Tech, Bimetrics, Sateliot, Venvirotech, Honext, Peptomyc, Nostrum Biodiscovery, Humanitcare, Zyrcular Foods, Heura, Natural Machines Iberia, SEAT:CODE, Advanced Air Mobility, Premium i X1 Wind.

Quatre de les 16 empreses seleccionades han participat en l’Exponential Day #3 per explicar la idea disruptiva que han desenvolupat. Per exemple, l’empresa Qilimanjaro ha compartit el seu projecte per democratitzar l’accés de la computació quàntica a l’ecosistema empresarial; Zyrcular Foods ha mostrat una nova línia de negoci sostenible basada en la producció de la proteïna alternativa per donar resposta als nous hàbits alimentaris; SEAT ha donat a conèixer el recent centre de desenvolupament de software (SEAT:CODE), que ha creat per impulsar la mobilitat del futur i Advanced Air Mobility ha presentat una idea d’aerotaxi elèctric per a desplaçaments curts, amb una autonomia de dues hores de vol a un cost assequible.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.