Acord de reconeixement mutu de l’Agency of Professional Engineers a Itàlia

L’Agency for Qualification of Professional Engineers (AQPE), l’Associació d’Enginyers Professionals d’Espanya (AIPE), i l’Agenzia Nazionale per la Certificazione Volontaria delle Competenze degli Ingegneri (ANCVCI) van signar, a Roma, un conveni de reconeixement mutu que facilitarà la internacionalització dels enginyers certificats per les associacions espanyola i internacional per exercir la professió a Itàlia i viceversa.

La signatura d’aquest acord permet obtenir el reconeixement com a enginyers professionals en ambdós països, fet que redueix les barreres professionals i equipara les certificacions Professional Engineer (PE) i CERT’ing. La implementació de l’entesa comporta que qualsevol enginyer espanyol en possessió de la certificació PE obtindrà la certificació CERT’ing sense haver de passar per un altre procés acreditatiu encara que, en alguns casos, se li podran sol·licitar determinats requisits addicionals.

Les dues certificacions per competències promouen una cultura de professionals amb habilitats, formació continuada i experiència, assegurant un servei de qualitat que genera seguretat i garantia a les empreses i la societat.

El document de reconeixement va ser firmat per Josep Canós, vicepresident d’AQPE i degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, Baldomero Segura, vicepresident d’AIPE i per Gaetano Nastasi, president d’ANCVCI, en un acte que va tenir com a convidats altres representants de totes dues entitats. Per part dels Enginyers Industrials de Catalunya, acompanyant el degà, van participar a l’acte Francesc Gonzalez, director general de l’AQPE, i Toni Molina, secretari general.

Aquest conveni està emmarcat en les accions de política internacional encaminades a aconseguir la facilitat i agilitat en la mobilitat dels enginyers. L’any passat ja es van signar convenis amb la KIVI International Engineers (Països Baixos) i la Société Nationale Ingénieurs Professionnels de France.

L’AQPE és una fundació privada que té per objectius la certificació dels professionals de l’engenyeria en funció dels coneixements acreditats i l’experiència professional en les diferents especialitats (àmbits d’actuació), segons procediments objectius i estandarditzats. Així mateix, també s’ocupa de la promoció de la convergència internacional, principalment europea, dels sistemes de qualificació utilitzats i del seu reconeixement mutu.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.