Acord per impulsar la primera fàbrica de bateries de l'Estat

El govern espanyol crearà un consorci publicoprivat amb Seat-Volkswagen i Iberdrola per poder tirar endavant la primera fàbrica de bateries de l'estat espanyol ''prop'' de Martorell. Així ho ha anunciat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, durant la intervenció al 28è Congrés Federal UG-FICA. L'objectiu d'aquest consorci és ''la transició cap al vehicle elèctric i connectat'', segons la ministra. El projecte, un PERTE (Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica) que aspira a obtenir fons europeus, permetrà desenvolupar un conjunt d'actuacions que garanteixin que a Espanya hi ha les infraestructures, instal·lacions i mecanismes necessaris per fabricar de forma autònoma i competitiva un vehicle elèctric connectat complet.

Per Maroto és el compromís del govern espanyol perquè Espanya continuï sent líder en la indústria de l'automòbil a nivell mundial, ''apostant per una mobilitat sostenible''. La titular d'Indústria defensa que la iniciativa està en consonància als plans de l'executiu per a la recuperació econòmica que impliquen inversions i reformes que posin les bases de la transformació del model productiu actual.

Tot i que no se saben els detalls, des de la comissió de Mobilitat d'Enginyers Industrials de Catalunya, s'ha valorat l'anunci com una ''notícia excepcional'' per a la indústria de l'automoció''. El seu president, Vicenç Aguilera, creu que sense aquest pas s'hagués perdut quota de mercat i que canvi, així, ''s'aporta aire al sector, més ocupació''. Aguilera destaca que, sobretot, és ''una aposta de futur'', justament perquè l'electrificació serà una de les solucions i per tant, es fa ''un pas endavant'' per mantenir la indústria de l'automoció en aquesta línia.

5.000 MEUR d'euros en mobilitat elèctrica

Seat ja va anunciar l'any passat una inversió de 5.000 milions d'euros en mobilitat elèctrica fins el 2025. El projecte de la fàbrica de bateries doncs, ha de ser un ''tractor'' de grans i mitjanes empreses i per això, es compta amb Iberdrola, de la indústria energètica, però també Telefónica, en l'àmbit de les telecomunicacions, CaixaBank ,en l'àrea financera, el centre tecnològic Asti o grans proveïdors del món de l'automòbil com Gestamp o Antolin.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.