Adéu Saló de l’Automòbil; hola, Automobile Barcelona!

Convertir-se en la plataforma europea del vehicle connectat. Aquest el gran objectiu de l’edició 2017 de l’AutoMobile Barcelona, tal com ha estat rebatejat el tradicional Saló de l’Automòbil.

El canvi de nom no respon només a una rentada de cara, sinó que coincideix, alhora, amb una transformació profunda dels continguts i del plantejament genèric de la fira. En aquest sentit, des de Fira Barcelona tenen molt clar que la connectivitat serà el motor de la indústria de l’automòbil. De fet, el KPMG'S Global Automotive Executive Survey 2016 la vaticina, conjuntament amb la digitalització, com les tendències més importants del sector fins al 2025. Per aquest motiu, el president de la mostra, Enric Lacalle, ha explicat que la primera edició d’Automobile Barcelona tindrà un estructura formada per dos esdeveniments.

Per una banda, el Connected Hub, que se celebrarà de l’11 al 12 de maig i quedarà restringit a visitants professionals. L’esdeveniment, de gran format, està concebut un espai de confluència de la tecnologia, la mobilitat intel·ligent i els nous models de negoci. Connected Hub tindrà tres àrees destacades: l’Inspiration Arena, el congrés on els grans líders del sector compartiran la seva visió i estratègia i en la qual es parlarà del vehicle connectat. l’Innovation Square, la plataforma en què s’exposaran les solucions i els productes més destacats i un espai on es podran trobar les últimes novetats per al cotxe connectat. I, finalment, el Connected Street, concebut com la gran àrea de demostració en la qual empreses i les marques mostraran els principals avenços en tecnologia aplicada al vehicle.

Per altra banda, el Motorshow, que també començarà l’11 de maig i es perllongarà fins al 21, serà obert al públic en general. Concentrarà l’oferta tradicional de les darreres novetats dels fabricants d’automòbils i esdevindrà el tradicional aparador de vendes al consumidor final. L’AutoMobile Barcelona, alhora, pretén generar sinergies amb altres esdeveniments tecnològics de la ciutat com el Mobile World Congress, IOT Solutions World Congress o l'Smart City Expo World Congress. L’edició 2017, a més, se celebrarà coincidint amb el Gran Premi de Fòrmula 1 de Montmeló.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.