Advanced Factories 2024 disposarà de més de 560 firmes expositores

L'Advanced Factories, l'esdeveniment líder en automatització i robòtica industrial del sud d'Europa tindrà lloc del 9 a l'11 d'abril a Fira de Barcelona Gran Via. Els organitzadors han presentat la nova edició al Cercle d'Economia de Barcelona, on han anunciat que aquest any exposaran un 21% més empreses que l'any anterior.

Aquest any l'Advanced Factories ocuparà a Fira Barcelona més de 30.000 metres quadrats de zona expositiva, cosa que convertirà aquesta vuitena edició en la més gran fins ara i en la fira de robòtica i automatització industrial més gran del sud d'Europa. Segons els organitzadors, els professionals del sector industrial escullen Advanced Factories. Les xifres són de 27.000 visitants, 115 entitats, 900 innovacions presentades i més de 560 firmes expositores amb innovacions per a sectors diversos com l'aeronàutica, l'automoció, la metal·lúrgia, la siderúrgia i l'energia solar.

Les firmes expositores presentaran durant tres dies les darreres solucions en tecnologies associades a la indústria 4.0, en una edició cada vegada més internacional, on la intel·ligència artificial cobrarà el principal protagonisme com a instrument de millora de la productivitat. El Green Tech també tindrà una participació important en aquesta edició.

També s'aprofundirà a l'agenda de continguts de l'Industry 4.0 Congress i es donaran a conèixer l'elenc d'experts que passaran per alguns dels 5 escenaris simultanis del congrés compartint estratègies per millorar la productivitat i aconseguir una indústria més eficient i sostenible. L'esdeveniment preveu reunir més de 27.000 directius i professionals del sector industrial durant aquesta setmana a Barcelona. "Això va de lideratges distribuïts, són moltes les entitats que s'involucren per a tenir en el país una gran fira per a millorar la competitivitat de la indústria" ha explicat Albert Planas, director general d'Advanced Factories.

Alguns dels Keynote speakers seran Xavier Ferràs d'Esade, Alícia Molina de SeatConor Neill de Vistage, entre altres professionals més de diferents empreses i entitats. Una de les grans novetats d'aquest any és el Talent Marketplace que tindrà lloc la tarda de l'últim dia del congrés on s'obriran les portes a estudiants d'últim any de graus de tecnologia i de formació professional que podran connectar amb l'àmbit a través de professionals del sector. També es portarà a terme el Congrés Nacional de Gestors de Polígons Industrials.

Salvador Giró, el President d'Advanced Factories i de l'AER, l'Associació Espanyola de Robòtica i Automatització, ha assegurat que aquestes organitzacions "volen empènyer la societat i la indústria per incrementar el PIB". "Automatitzar les nostres indústries és fonamental" ha afegit Giró.

"Des de Barcelona Activa i l'Ajuntament donem suport al teixit empresarial de la ciutat i busquem que les pimes es modernitzin, que incorporin cada cop més robòtica" ha afirmat durant la presentació Montse Basora, directora de serveis a les empreses a Barcelona Activa.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència del director d'ACCIÓ, Joan Romero que ha explicat que "cada any van afegint capes d'activitat que consideren molt necessàries i que poden aportar a totes les empreses que participen, expositors i visitants". Romero ha afegit que "al final pretenem que hi hagi una demanda cada vegada més capacitada per a incorporar tecnologia més puntera, però que també es desenvolupi al màxim la tecnologia des de Catalunya".

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.