Advanced Factories vol situar Barcelona com a capital europea de la innovació industrial

Entre el 29 i el 31 de març, el CCIB de Barcelona acollirà una nova edició d'Advanced Factories, la cita tecnològica per al sector industrial. Es preveu que més de 17.000 professionals industrials i  més de 350 multinacionals expositores de l’àmbit de la robòtica, l’automatització industrial i les tecnologies 4.0 es reuniran a la capital catalana compartint solucions reals als reptes d’incrementar la productivitat d’empreses i corporacions industrials.

L’objectiu de l’organització és convertir Barcelona en la capital europea de la innovació industrial. Accenture, Beckhoff, Dynamical 3D, HP, Infaimon, Omron o Tecnalia són algunes de les firmes que ocuparan el saló que, segons el director general, Albert Planas, vol contribuir a “accelerar l’automatització i robotització” del sector industrial del país. Es calcula que es presentaran més de 600 novetats durant els tres dies que durarà.

En la presentació de l’Advanced Factories 2022, hi han participat aquest dijous el Comissionat de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Pau Solanilla, el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, el president de l’Advanced Factories i president de l’AER, Salvador Giró, el director general de l’Advanced Factories, Albert Planas i el director de l’Industry 4.0 Congress, Óscar Iñigo.

Solanilla ha reivindicat la necessitat de la col·laboració públicoprivada per poder celebrar “grans esdeveniments tecnològics que situen Barcelona com a centre de la tecnologia i la innovació en àmbit europeu”. Joan Romero ha destacat la importància de la indústria 4.0 i fixa l’objectiu que el 2030, el 90% del teixit empresarial català hagi incorporat alguna tecnologia d’aquest sector “per transformar la producció i adaptar-la a reptes actuals, com la falta d’abastiment”. Per la seva banda, Salvador Giró ha situat la robòtica com “la indústria tractora” de finals d’aquesta dècada i destaca que la intel·ligència artificial i l’automatització han provocat “una autèntica revolució industrial” que ha fet guanyar competitivitat .

L’Industry 4.0 Congress

Més de 280 experts debatran sobre sostenibilitat, indústria 5.0, intel·ligència artificial, relocalització i ciberseguretat a l’Industry 4.0 Congress. El congrés més gran del sud d’Europa per descobrir tendències i experiències del sector industrial. Per Óscar Íñigo, director de l’esdeveniment, la cita permetrà donar a conèixer “de primera mà” experiències industrials i casos d’èxit vinculats a la intel·ligència artificial, indústria 5.0 o analítica de dades.

Advanced Factories també acull el Congrés Nacional de Gestors de Polígons Industrials, el CIO’s Summit, un fòrum perquè els directius de sistemes d’informació discuteixin tendències i desafiaments als que s’han d’enfrontar.

Per Advanced Factories passaran professionals com Marta Cardellach, Site Head STE Spain a Novartis, Guayente Sanmartin, vicepresidenta d’HP, Álvaro Esteve, director Industry Automotation de Siemens, Reyes Maroto, ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Natàlia Mas, directora general d’Indústria o Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.