Ajudar a escollir l’enginyeria

El Saló de l’Ensenyament ha obert portes un any més aquesta setmana. Fins diumenge, milers d’estudiants passejaran pels estands buscant els estudis de la seva vida... Seran d’enginyeria? Estudiants d’aquests graus són els encarregats de convèncer les noves generacions d’enginyers. I què els expliquen? Doncs quines assignatures s’hi cursen, què t’ha d’agradar per gaudir la carrera, com és l’escola o quines sortides professionals tindran si acaben escollint, per exemple, Enginyeria Industrial a l’ETSEIB.

saló ensenyament

 

És el que fa la Marta Pidevall que veu que els joves tenen molts dubtes del què és l’enginyeria i quines sortides els ofereix. “No tenen clar què t’ensenya aquesta carrera”, diu. L’Alberto Ruiz fa el mateix però promocionant el grau conjunt que la UPC i la UPF fan combinant l’Enginyeria Industrial amb l’Anàlisi Econòmic, que explica que els estudiants que es plantegen escollir quines diferències hi ha entre el Grau de Tecnologies Industrials i el Grau de Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmic, com s’afronta l’estudi en dos centres universitaris i què s’estudia d’economia.

Video

La Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Girona, la Universitat de Barcelona o la Universitat Autònoma de Barcelona són algunes de les universitats que promocionen aquests estudis, com ho fa també l’Institut Químic de Sarrià on la Daniela Oliveras, que també estudia Enginyeria Industrial, destaca els trets diferencials de la universitat: “les pràctiques – que en fem dues hores diàries- i les sortides, podràs acabar fent qualsevol cosa que et plantegis”, diu convençuda.

L’estand de la UPC és el més gran per conèixer l’oferta d’enginyeries. Miguel Ángel Santos, del Servei de Comunicació, veu que la tendència que es repeteix és preguntar per la dificultat d’aquestes carreres. “Nosaltres no diem que són difícils però sí que requereixen esforç”. Les carreres d’enginyeria més generalista tenen sempre més interès però aquesta pregunta es repeteix entre els qui s’hi acosten. Les notes de tall, també són preguntes freqüents. Santos però veu que cada vegada hi ha més interès per les enginyeries i que sobretot, s’hi acosten més noies. “En un entorn marcat pel gènere  masculí, les noves generacions canvien la tendència”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.