Alemanya posa a prova tecnologia de reconeixement facial

A Alemanya s'està duent a terme des de fa pocs dies una prova pilot en una estació de trens del sud de Berlín amb càmeres que guarden imatges en programes informàtics perquè aquestes puguin reconèixer els rostres humans i verificar la identitat dels passatgers com a mesura de seguretat.

Durant sis mesos, tres noves càmeres instal·lades a l'estació metropolitana i de llarg recorregut de Südkreuz provaran el sistema. Entre 250 i 300 voluntaris han deixat que s'emmagatzemaren els seus noms i dues fotos del seu rostre. Una de les càmeres vigila l'entrada, una altra la sortida i la tercera una escala mecànica.

Els voluntaris, la majoria usuaris habituals de l'estació, han d'utilitzar l'entrada i sortida i l'escala en qüestió. Porten un microxip (o transponder, en anglès), una mena de transmissor. Els ordinadors de l'estació registren quan la persona entra a l'edifici.

El dubte que vol respondre ara la policia és si les càmeres i els ordinadors també són capaços de reconèixer al subjecte analitzant el seu rostre, i si el sistema funciona a l'estiu, quan la gent porta ulleres de sol, o a l'hivern, amb gorres i bufandes. "Volem provar-ho en circumstàncies reals", assenyala un portaveu de la Policia Federal. "Els subjectes poden portar un barret o un casc de ciclista o ser més aviat baixos i desaparèixer entre la multitud".

La policia argumenta que l'assaig és molt útil en la lluita contra el terrorisme. "Amb aquesta tecnologia podria ser possible reconèixer situacions de perill i delictes abans que es produeixin. Possibles sospitosos podrien ser reconeguts abans que es produeixi un atemptat". L'objectiu, explica el portaveu, és que els programes busquin a persones fitxades o aquelles que puguin ser perilloses i que donin l'alerta.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.