Alimentaria FoodTech: novetats en tecnologia i sostenibilitat en la indústria

Alimentaria FoodTech torna del 26 al 29 de setembre de 2023 a Fira Barcelona Gran Via després de cinc anys d'aturada. En aquesta edició, l'esdeveniment aposta per actualitzar la seva oferta en solucions d'automatització, digitalització, sostenibilitat i seguretat per als industrials i distribuïdors del sector, posant focus en les empreses emergents. La novetat de l'any és FoodTech Innovarena, una àrea dedicada a la innovació tecnològica, que inclou el recinte Startups Área, l'objectiu del qual és facilitar trobades entre industrials, startups i investigadors.

Es defineix com la fira d'equipament, tecnologia i ingredients que integra la cadena de valor de la producció, transformació i conservació de la indústria d'aliments i begudes. És transversal i dona servei a la indústria de producció d'aliments i begudes des de la matèria primera fins a la distribució comercial. Consolidat des de 1984 per Alimentaria Exhibitions, el congrés és un referent mundial en fires d'alimentació i presenta les novetats de la indústria. A més és el punt de trobada d'innovació per a les empreses més rellevants del sector, PIMES, expositors i visitants internacionals, associacions sectorials, centres tecnològics i institucions.

Per a Llucià Casellas, president d'Alimentaria FoodTech, "el saló és la plataforma on tant productors com industrials trobaran les solucions més capdavanteres, amb l'oferta més transversal i completa dels últims anys. Assistir al certamen resulta summament atractiu per a compradors europeus, del nord d'Àfrica i Llatinoamèrica, que tindran tota classe de facilitats per a reunir-se amb els expositors".

La fira ha convidat a més d'un centenar de compradors d'alt nivell, dels quals més de 80 són internacionals, procedents de més de 20 països. Amb aquesta acció es preveu generar al voltant de 800 trobades de negocis entre els professionals participants en l'esdeveniment. Mèxic serà el país convidat d'aquesta edició, per la qual cosa s'ha organitzat un programa específic per als 20 compradors professionals mexicans que visitaran el certamen. Compta amb la participació de més de 360 empreses expositores, de les quals més d'un centenar assisteixen per primera vegada, i prop de mil marques representades, entre les quals destaquen HandtmannVaessen Schoemaker o Weber


Innovarena

FoodTech Innovarena serà una àrea d'activitats dedicada a la innovació tecnològica. En aquesta es desenvoluparan més de 70 sessions divulgatives i de pitching, presentacions breus de projectes per a captar inversions organitzades en col·laboració amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries (IRTA) i la Federación Española de Industrias de Alimentación y Bebidas (FIAB), entre d'altres. 

Les empreses expositores de la fira i els centres tecnològics assistents podran demostrar la seva capacitat innovadora, amb l'exhibició d'equips que incorporen la indústria 4.0, la intel·ligència artificial i una major automatització i digitalització per a millorar la traçabilitat i eficiència dels processos productius. Les solucions i els equipaments sostenibles també seran protagonistes, des de l'oferta d'embalatge present a diverses màquines dissenyades per a aconseguir més estalvi energètic i d'aigua, així com per a minimitzar el malbaratament alimentari. Segons ha explicat Joan Tristany, director general d'amec, les empreses de l'associació exporten el 58,3% del que produeixen i en 2022 les exportacions van augmentar un 23,1%.

"Les empreses espanyoles del sector de la tecnologia de l'alimentació i ingredients han demostrat un alt grau de competitivitat en els últims anys, mantenint tota la seva activitat en un entorn complex, anticipant-se i adaptant-se als canvis, i proveint als diferents mercats, la qual cosa ha deixat clara la seva gran fiabilitat" ha destacat Tristany. El sector de la tecnologia, l'equipament i els ingredients per a la indústria alimentària a Espanya va obtenir una facturació de 3.173,373 milions d'euros en 2022, segons dades d'amec. A més, el valor de les exportacions d'aquestes empreses va ser de 1.137 milions d'euros.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.