Amazon Ground Station, el megagegant tecnològic apunta cap a l’espai

La companyia Amazon acaba d’anunciar un nou projecte amb el qual es proposa trencar barreres: Amazon Ground Station. Es tracta d’una infraestructura d'estacions amb la qual pretén solucionar un dels problemes que més pateixen les empreses que depenen dels satèl·lits: el cost de mantenir una estació a la Terra i la complexitat de gestionar els programes de software per al tractament de les dades recollides pels satèl·lits.

Les estacions d'Amazon Ground Station funcionaran amb una xarxa dedicada d'antenes low cost propietat de la companyia armamentística Lockheed Martin. Amazon s'hi ha associat per poder abaixar radicalment els preus de connectar-se a múltiples satèl·lits i aprofitar les dades que reben.

Amb el AWS Ground Station s’ha implantat com un servei administratiu que permet controlar les comunicacions dels satèl·lits, descarregar mitjançant un enllaç les dades recollides i procesar-les. Tot això d’una forma senzilla i rentable, sense haver de preocupar-se per crear o administrar una infraestructura d’estació terrestre pròpia. La implantació d’AWS Ground Station elimina tots els problemes mitjançant la entrega d’una estació terrestre global com a servei per les empreses. Suministrarà el accés directe als serveis i a l’infraestructura global de AWS, inclosa la xarxa de fibra global de baixa latència. Amb tot això AWS busca oferir una forma més assequible a les empreses que utilitzen serveis de satèl·lits perquè es concentren en fer créixer el seu negoci sense preocupar-se per la infraestructura per connectar-se amb els satèl·lits. 

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.