Aposta dels Enginyers per la indústria del Vallès

El Vallès, i la seva indústria, ha de ser ''sens dubte'' una peça clau per ajudar al país a sortir de la crisi econòmica i social provocada per la COVID-19. Així ho ha afirmat Francesc Figueras, president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya al Vallès, en unes declaracions als Fulls d'Enginyeria on destaca que ''l'aposta'' del col·lectiu d'enginyers és precisament ''sortir-nos-en amb indústria''. Per Figueras és una de les polítiques que més procura pel repartiment de la riquesa i ''invertir-hi'', significa ''ajudar a recuperar el país i la riquesa''.

Apostar per la indústria, pel president de la Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya al Vallès, Germán Palacín, implicar millorar les infraestructures i els polígons i ''acostar'' a les adminsitracions el talent de les indústries. ''Cal que les administracions es posin les piles'', diu Palacín, qui considera que els darrers anys s'ha ''menystingut'' el ''potent'' teixit industrial del Vallès.

Els dos presidents consideren que amb la pandèmia s'ha constatat que se'n sortiran millor les regions amb teixits industrials potents i per tant, la reindustrialització és necessària. Per aquest motiu, pren més sentit que mai l'aposta que Enginyers industrials de Catalunya ha fet per aquestes comarques, amb un nou espai que concentra els seus serveis, al costat dels de Caixa d'Enginyers i La Mútua dels Enginyers.

Palacín explica que és una manera ''d'apropar-se'' a la ciutadania, ja que el nou local s'ubica a peu de carrer i en una zona cèntrica de Sabadell i té, a més, la possibilitat de donar serveis al col·lectiu però també a altres institucions i empreses del Vallès ja que hi ha espais per a formacions i conferències i amb la tecnologia necessària. La nova ubicació, diu Figueras és una ''oportunitat per fer-nos evidents'' i que cal aprofitar la situació per generar sinergies i col·laboracions amb institucions de tot tipus: empreses, universitats, institucions culturals, etc. per ''progressar'' en una línia ja oberta els darrers anys.

El nou local s'ha inaugurat oficialment aquest divendres amb la presència de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que ha acompanyat el president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya i vicedegà del Col·legi, Jordi Renom; el degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, Josep Canós; el president i director general de Caixa d'Enginyers, Josep Oriol Sala i Joan Cavallé;  i el president i directora de La Mútua dels Enginyers, Joan Munt i Susanna Carmona

Renom  ha destacat la importància d'enfortir la presència del col·lectiu al Vallès, fent ''més visible'' el compromís de la institució amb ''el desenvolupament'' del teixit industrial d'aquestes comarques. Per Renom, la nova seu respon al concepte de ''nova centralitat'' que vol que la Delegació del Vallès no sigui una delegació sinó una ''extensió'' de l'enginyeria global.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.