AquaCharge, el software creat per combatre l'escassetat d'aigua

Enginyers de la Universitat de Stanford, EUA, han presentat una nova eina informàtica per combatre la sequera i potenciar l'ús d'aigües reciclades i pluvials.

La iniciativa, batejada com AquaCharge i que encara no té una data de sortida, pretén ajudar a resoldre el problema de l'escassetat d'aigua a través de l'optimització de l'ús de les aigües residuals i la captura d'aquelles que provenen de la pluja o de la neu fosa.

"Una eina com aquesta permet a les comunitats comprendre millor el potencial d'un sistema en el qual les aigües pluvials i l'aigua reciclada es converteixen en recàrrega d'aigua subterrània", va explicar Jon Bradshaw, un dels enginyers que forma part del projecte.

Per al professor Richard Luthy, director de la iniciativa, la idea de reciclar i capturar l'aigua no és nova, ja que aquests sistemes s'apliquen al llarg i ample dels Estats Units.

No obstant això, el programari donat a conèixer el passat divendres permet combinar aquests sistemes amb l'únic enfocament de recarregar les aigües subterrànies amb aigües residuals que ja estan tractades per al consum humà.

Una de les majors preocupacions d'estats com Califòrnia és que els aqüífers subterranis s'estan assecant, el que agreuja encara més l'escassetat d'aigua.

El problema no ho enfronta només l'Estat Daurat, ja que segons dades del l'Oficina Governamental de Comptabilitat (GAO) dels EUA per a l'any 2024 almenys 40 estats tindrien problemes amb l'abastament del preuat líquid.

Bradshaw assegura que iniciatives com AquaCharge permet a les comunitats preparar-se millor per a les sequeres futures i els efectes del canvi climàtic.

L'investigador va ressaltar que l'ús d'aigua reciclada està creixent a tot el món, com per exemple a l'Àfrica meridional, Mèxic, Brasil, Orient Mitjà, Índia, Austràlia, Europa i els Estats Units, però cal millorar els sistemes d'ús i reutilització de l'aigua.

Califòrnia, per exemple, actualment recicla al voltant del 15% de les seves aigües residuals disponibles. L'estat vol duplicar o triplicar aquesta quantitat per 2030 i el nou programari podria ajudar-los a arribar a aquests nivells o fins i tot superar-los, va assegurar Luthy.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.