Arrenca IQS Next Tech, el programa que portarà a 10 startups industrials del prototip fins a la fàbrica en sis mesos

L’IQS Tech Factory ha donat el tret de sortida a la nova edició de l’IQS Next Tech, l’únic programa d’acceleració industrial del país, que enguany s’impulsa amb el suport d’ACCIÓ. Des d’avui i fins el pròxim mes de gener les 10 startups industrials seleccionades iniciaran el seu camí per transformar el seu prototip en una primera sèrie de producció per a la indústria. 

La segona edició del programa accelerarà els projectes durant els pròxims sis mesos perquè treballin en cadascuna de les fases de la cadena de valor amb l’objectiu de donar un pas més cap a la fàbrica. Per aconseguir-ho, les noves empreses comptaran amb sessions individuals amb professionals procedents d’empreses industrials establertes com Zobele o Ficosa, que els guiaran a través de visites a les fàbriques i sessions individuals, fins a desenvolupar tots els requisits necessaris per a la industrialització final de les seves tecnologies, definint el seu disseny, implementació i fabricació. 

A més, les startups també assistiran a sessions de formació i rebran assessorament de més de 15 mentors especialitzats en diferents àmbits de la indústria, com Isabel Amat, directora de negoci de Reig Jofre; Oriol Estrada, director d’innovació de l’Institut Català de la Salut (Metropolitana Nord); o Enrique Shadah, cap de Relacions Estratègiques del MIT, que els ajudaran a donar l’impuls final a la seva empresa.

Les 10 empreses de l’IQS Next Tech 2018

L’IQS Next Tech cercava en aquesta segona edició a 10 empreses que comptessin amb un equip a dedicació complerta, una tecnologia pròpia validada amb un prototip funcional, i que formessin parts dels sectors de: tècniques industrials avançades, automatització; energia i medi ambient; alimentació; nous materials, ciències de la vida i química.

Les 10 startups seleccionades d’aquest 2018 han estat: 

BraiBook: un dispositiu portàtil en format joystic, que converteix tot tipus de documents digitals o llibres a Braille, facilitant la lectura a qualsevol lloc.

Citring: espremedora intel·ligent per fer sucs de taronja de manera automàtica i en menys de 30 segons a casa. 

Colorsensing: solució no invasiva que monitoritza l’estat del menjar envasat per reduir-ne el malbaratament i garantir la seva qualitat.  

CreatSense: tecnologia no invasiva per controlar o diagnosticar malalties renals cròniques, capaç de determinar la concentració de creatinina a través d’una gota de sang de manera simple i ràpida a la consulta mèdica o a casa del pacient. 

DinBeat: wearable en forma d’arnès per a animals hospitalitzats, que monitoritza les seves constants vitals en temps real amb un control digital i automatitzat. 

Faromatics: robot intel·ligent per a granges de pollastres que optimitza la seva gestió, automatitzant les tasques rutinàries dels treballadors i monitoritzant les condicions dels animals. 

RheoDX: dispositiu portable i automatitzat pel diagnòstic immediat i precís de malalties sanguínies que funciona amb una sola gota de sang. 

Rithmi: wearable de monitorització cardíaca basat en un  algoritme propi i intel·ligència artificial per a la prevenció d’ictus 

SurgSolutions: dispositiu mèdic per unir vasos sanguinis en procediments quirúrgics, sense necessitat de sutura manual. 

TheBlueDots: solució completa basada en sensors connectats i drons, que monitoritza cultius i permet optimitzar recursos com l’aigua o fertilitzants a través d’intel·ligència artificial. 

De Barcelona a Boston

L’IQS Next Tech celebra la seva segona edició amb l’objectiu d’aconseguir que la nova generació d'empreses industrials donin un pas definitiu cap a la industrialització i connectin amb partners industrials i inversors nacionals i internacionals.

Després dels sis mesos d'acceleració, els projectes emprenedors arribaran a la final del programa, on tindran l'oportunitat de presentar l'evolució de les seves innovadores tecnologies, davant inversors i partners potencials. Un jurat format per actors destacats del sector industrial serà l'encarregat de triar a la startup industrial més prometedora d'IQS Next Tech 2018, que viatjarà a Boston per participar en el programa d'immersió Richi Social Entrepreneurs, organitzat per la Richi Childhood Cancer Foundation.

IQS Next Tech 2017, el primer programa d'acceleració industrial d'Espanya

L’estiu passat, IQS Tech Factory organitzava per primera vegada a Espanya l’IQS Next Tech, el primer programa d'acceleració industrial del país, que va seleccionar a 10 startups de base científic-tècnica per accelerar els seus projectes durant sis setmanes en un programa intensiu.

Les 10 empreses participants van accelerar els seus projectes en un total de 11 sessions amb experts en indústria, que els van formar i van assessorar en els aspectes més importants per convertir una idea en un negoci real. A més, també van comptar amb el suport i l'assessorament de mentors procedents d'empreses del sector com Patricia Layola de Victòria Capital Partners; o Jesús Santamaría de Lubrizol.

El programa es va tancar el 20 de juliol en un Demo Day en el qual Zymvol Biomodeling, startup especialitzada en el disseny d'enzims per a la indústria a través de la simulació computacional, va ser escollida com startup industrial més prometedora d'IQS Next Tech 2017 i va viatjar a Boston per participar en el programa d'immersió Richi Social Entrepreneurs.

IQS Tech Factory, l'impuls de l'emprenedoria industrial 

IQS Tech Factory , el centre d'activitat emprenedora d'IQS, va néixer el 2015 com la primera acceleradora industrial d'Espanya. Des de la seva creació treballa amb l'objectiu  d’incubar i accelerar a la següent generació de startups industrials portant les seves tecnologies disruptives fins el mercat. El centre ofereix assessorament en les diferents etapes de l'impuls d'una startup relacionades amb el desenvolupament de negoci, l'accés a finançament públic i privat, estratègia de creixement, connexió amb la indústria o assignació de mentors. Actualment IQS Tech Factory incuba a un total de 40 startups procedents de dins i fora de la universitat, que des 2016 han creat 156 llocs de treball i han mobilitzat més de 17 milions d'euros. 

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.