Arriben els primers graus en Enginyeria d’Automoció de Catalunya

Catalunya comptarà amb els primers graus d’Enginyeria d’Automoció gràcies a l’acord de col·laboració entre la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i el suport del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC). Els estudis s’impartiran a partir del curs 2017-2018 i oferiran als estudiants coneixements específicament aplicats al sector de l’automoció.

En la presentació del nou grau Vicenç Aguilera, president del CIAC, va afirmar que “Catalunya aspira a ser el concentrador de formació en la indústria d'automoció més important del sud d'Europa”. Per aquest motiu, “des del clúster, treballem intensament per aconseguir aquest objectiu a nivell universitari, a partir de la formació professional dual o bé des de les escoles de negoci”, va afegir Aguilera.
Per la seva part, Antoni Freixa, president de la Comissió de Formació de CIAC, va destacar: “Que Catalunya compti amb els primers graus en Enginyeria d’Automoció és una notícia molt bona per a la indústria de l’automòbil, un sector estratègic del nostre país que dóna feina  directament o indirectament al voltant de 90.000 persones”. I va afegir que “una formació específica en automoció és cabdal per millorar la competitivitat del sector i donar una resposta més eficaç a les demandes de les empreses de la indústria. En aquest sentit, estem molt orgullosos d’haver col·laborat amb la UVIC-UCC i la UPC per aconseguir aquest fita”.
La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ofertarà aquests nous estudis a partir del curs 2017-2018 i la Universitat de Vic-Universitat Central també té previst posar-los en marxa el proper curs. A la UPC, el nou grau, de 240 crèdits ECTS, s’impartirà en part en anglès, cobrirà tant el desenvolupament del producte com l’estudi i l’anàlisi del procés de fabricació i proporcionarà, alhora, els coneixements necessaris de gestió empresarial que demana el sector. La titulació es cursarà a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM), mentre que el quart curs, a part de a la capital del Bages,  també s’impartirà a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), també adscrita a la UPC, que actualment també  acull el màster universitari en Enginyeria d'Automoció. Un postgrau que completa l’itinerari acadèmic i competencial dels nous estudis, els alumnes del qual podran fer pràctiques professionals en empreses nacionals i internacionals.

Per la seva banda, la UVic-UCC ha previst un grau d’inspiració dual amb un pla d’estudis basat en el disseny i el desenvolupament de producte, els processos industrials implicats en la seva fabricació i els aspectes de gestió empresarial i innovació tecnològica inherents al sector de l’automoció. A més, un aspecte essencial del grau és la innovació metodològica. En totes les titulacions, es farà ús del mètode d’aprenentatge basat en projectes ABPs, amb l’objectiu de garantir coneixements tècnics consolidats, així com competències clau en projectes reals, la capacitat de treballar en equip, la importància del lideratge, la proactivitat, l’organització de les tasques i la gestió de recursos. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.