Automatització, robòtica i fons europeus a l’Advanced Factories 2021

Entre el 8 i el 10 de juny, el CCIB de Barcelona acollirà una nova edició del congrés Advanced Factories. Serà la primera fira i certamen presencial arreu de Catalunya d’aquest 2021 i se centrarà en acostar a la indústria l’automatització, la intel·ligència artificial i la robòtica per tal d’impulsar la competitivitat de les empreses industrials. Així doncs, durant tres dies, Advanced Factories mostrarà les darrers solucions en aquests àmbits i també la impressió additiva, el Digital Twin, els sistemes d’integració, la visió artificial i tots aquells relacionats amb la ind´stria 4.0 que poden ajudar a millorar aquesta competitivitat i a relocalitzar les plantes productives. Més de 200 firmes expositores hi seran presents, entre les quals destaquen Accenture, Schneider-Electric, Siemens, T-Systems o Universal Robots.

A més, l’Industry 4.0 Congress oferirà més de cent hores de transferència tecnològica precisament a través de quatre eixos temàtics: automatització, connectivitat, analítica de dades i simbiosi industrial. També tindrà una agenda dissenyada per a cada segment de la indústria amb els fòrums d’aeronàutica i naval, salut i farma, alimentació, electrònica, automoció, tèxtil, ferroviària i del metall. Noms com Xavier Ferràs, professor d’innovació d’ESADE, Lali Soler, directora de Big Data i Data Science d’Eurecat, Faouzi Grebici, Industrial Solutions Europe de Omron o Emili Anglés, Information Systems Manager de Kellogg’s, omplen el programa de 260 experts que compertiran les seves experiències sobre la transformació de la indústria. Professionals d’altres empreses com Seat, Ficosa, Damm o Fluidra també donaran a conèixer els seus casos d’èxit.

Reindustrialització i Next Generation

En la presentació del certamen, aquest dimecres, el director general d’Advanced Factories, Albert Planas, ha destacat que com a novetat, el congrés comptarà amb diferents sessions destinades a donar a conèixer les claus per aprofitar els fons europeus Next Generation EU. Planas veu com una ‘’gran oportunitat’’ poder accedir als fons ‘’de resiliència i recuperació’’ i creu que cal treballar perquè arriben a petites i mitjanes empreses del país perquè puguin ‘’apostar per l’I+D, la reindustrialització i l’automatització, digitalització i robòtica’’. Per la seva banda, el president d’Advanced Factories, Salvador Giró, ha destacat que en un any de pandèmia s’ha avançat ‘’més del que ho hauríem fet en cinc anys’’ però que per a les empreses que tenen ‘’trencament d’estocs’’ cal automatitzar i digitalitzar les empreses per relocalitzar la indústria.

La directora general d’indústria, Matilde Villaroya, ha destacat que la indústria representava el 20 % del PIB el 2018 i que és l’únic sector ‘’que pot treure’ns de la crisi a través de la generació de llocs de treball estables’’. Per això, ha afegit Villaroya, cal ‘’reforçar’’ el sector a través de la digitalització i la indústria 4.0. El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha posat de manifest que la celebració de l’Advanced Factories és una mostra de la ‘’clara determinació’’ per reactivar l’economia i ha mostrat el compromís del consistori per ‘’afrontar els reptes del futur digital amb totes les garanties’’. Per Collboni, la reindustrialització digital i la promoció del tecno-humanisme permetrà avançar ‘’cap a un nou model econòmic més competitiu, equitatiu i sostenible’’.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.