Baby Boom, l’avió supersònic, iniciarà les proves l’any vinent amb l’objectiu de deixar enrere el mític Concorde

Richard Branson, fundador de Virgin, i l’empresa Boom han donat a conèixer el primer prototip d’avió supersònic que vol substituir el mític Concorde, i que veurem volar a finals de l’any 2017.
XB-1 Supersonic Demonstrator és el denominació oficial de Baby Boom, el nom popular amb què ha estat batejat l’avió. L’aparell és capaç de traçar la ruta Nova York - Londres en només 3,5 hores, quan de mitjana es necessiten 7 per completar-lo.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1067","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

Malgrat tot, ara per ara el que s’ha presentat públicament es tracta d'un prototip a escala d'un terç del que serà l'avió supersònic de passatgers. El primer objectiu d’aquest prototip és provar la tecnologia abans d'implementar-la en un avió de major grandària. S'espera que els avions de passatgers estiguin llestos per volar l’any 2022, tindran una capacitat per a 44 passatgers i el bitllet entre Londres i Nova York tindrà un preu de 5.000 dòlars. Aquesta és la tarifa mitjana d’un bitllet Business avui dia, fet que augura l’èxit de la nova proposta atès que la gent estaria disposada a pagar per un viatge més curt en lloc d'un amb major luxe.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1068","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.