Barcelona acollirà l'any 2020 un fòrum sobre l'impacte de la digitalització

Utilitzar el reconeixement facial per comprovar que els alumnes assisteixen a classe, demanar a Alexa que ens posi la cançó que volem o, sense anar més lluny, utilitzar la localització del telèfon mòbil per saber on som i on volem anar. Són alguns dels exemples que demostren que la tecnologia són cada vegada més presents en el nostre dia a dia. Estem constantment rebent estímuls digitals i, a vegades sense ser-ne del tot conscients, cedim les nostres dades a grans corporacions sense saber ben bé on van a parar. 

La tecnologia ens ajuda en molts aspectes, però la incertesa de no saber com s'utilitzen les dades del ciutadà, fa que a nivell social existeixi una desconfiança cada vegada més gran envers les noves tecnologies. 

Precisament per aquest motiu, el proper any 2020 se celebrarà una cimera a Barcelona dins l’àmbit de la tecnologia, així ho va anunciar fa uns dies Esteban Redolfi, director de Digital Future Society. L’objectiu principal d’aquesta trobada és, doncs, analitzar els grans reptes al voltant de la transformació tecnològica i buscar el compromís públic i privat per aconseguir una millor governança del futur digital construint així una societat més inclusiva i sostenible. 

El fòrum, impulsat per Mobile World Capital Barcelona i Digital Future Society, se centrarà en l'impacte social de la revolució tecnològica i, en concret, es plantejarà com abordar una nova regulació per garantir els drets i les obligacions dels ciutadans en l'àmbit de la privacitat i la gestió de dades. Altres problemàtiques que es tractaran seran la bretxa digital i temes relacionats amb l’ètica dins el sector, per exemple, la presa de decisions per part d’intel·ligències artificials. 

Serà un esdeveniment obert al públic en què es portaran a terme diferents tallers i activitats i els ciutadans podran donar la seva opinió sobre les discussions i els avenços que proposin els experts. També hi participaran grans corporacions tecnològiques com Microsoft, Facebook o Mozilla, que tindran un paper destacat. 

A més d'aquesta cimera, la iniciativa Digital Future Society proposa altres activitats al llarg del 2020 amb l’objectiu de reforçar el talent digital, crear més perfils i atraure els joves. De manera paral·lela, treballa per a elaborar continguts que promoguin la reflexió mitjançant diversos grups de treball que aborden els quatre eixos de la iniciativa: innovació pública, seguretat, confiança digital i creixement equitatiu.

Digital Future Society és un programa impulsat el 2018 pel Ministeri d’Economia i Empresa d’Espanya en col·laboració amb Mobile World Capital Barcelona. La seva finalitat és construir un futur més inclusiu, sostenible i just en l'era digital. Busca connectar tots els sectors de la societat per explorar i intercanviar coneixements sobre l’impacte de la digitalització en la societat i oferir solucions concretes als nous escenaris associats a la tecnologia.  

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.