Barcelona acull EFINTEC, la I Exposició i fòrum de les empreses Instal·ladores i noves tecnologies

Més de 120 empreses nacionals i internacionals de primer nivell han participat a la primera Exposició i Fòrum d’Empreses Instal·ladores i Noves Tecnologies EFINTEC que s’ha celebrat al Pavelló 2 del Recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona el 3 i 4 d’octubre. Més de 7.500 metres quadrats que durant dos dies han estat el punt de trobada de tots els professionals de la instal·lació, la fabricació i la distribució dels sectors de l’energia, l’electricitat, les telecomunicacions, la climatització, la refrigeració, el gas, la fontaneria i, en general, les tecnologies i les instal·lacions intel·ligents i connectades. 

La Fira ha promogut que tots els agents del sector posin en comú innovacions i coneixements, i que les diferents empreses participants puguin mostrar els seus avenços tecnològics. EFINTEC “ha aconseguit la participació les 20 associacions que aglutina FEGICAT, així com la col·laboració dels fabricants i distribuïdors” ha explicat Jaume Alcaide, president de FEGICAT. 

La Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya, impulsora del saló, és una de les federacions d’instal·ladors més potent i nombrosa d’Espanya. Representa a 5.500 empreses instal·ladores amb una facturació anual aproximada de 1.350 milions d’euros (1,73% del PIB de Catalunya) i que generen 29.000 llocs de treball directes. “Amb EFINTEC hem volgut fer un exercici de responsabilitat per transmetre el coneixement a les empreses instal·ladores del sector, en la qual hi ha una oferta formativa important i també ha servit per crear espais de trobada entre distribuïdors, empreses instal·ladores i fabricants, que són els responsables de la innovació”, ha destacat Raúl Rodríguez, director general de FEGICAT. És la primera vegada que Catalunya acull una fira d’aquestes característiques organitzada per una federació del sector, “volíem accentuar i fomentar les noves oportunitats de negoci i els canvis que esdevindran en el curt termini, tenint aquest contacte amb el sector més innovador”, ha afegit. 

Jaume Alcaide, president de FEGICAT va donar el tret de sortida al saló, seguit de Lluís Gómez, comissionat d’Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona; Pere Palacín, director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya; David Ferrer, secretari de Telecomunicacións, Ciberseguretat i Societat Digital; i Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. 

Pere Palacín ha destacat la presència de grans empreses, que han arribat al saló presentant les seves innovacions. “També he vist estudiants, i això és important, ja que la formació és un aspecte clau per al sector i les noves tecnologies”, ha afegit. El recinte també ha acollit autoritats com: Mercè Rius i Serra, Directora de Qualitat Ambiental; Jordi Sanuy i Aguilar, director de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge ; Carles Salvador, Cap del Servei de Telecomunicacions; Albert Melià, Subdirector General de Disciplina del Mercat, i Antonio Rodrigo, Cap de Servei de Coordinació Territorial entre altres. 

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.