Barcelona participarà en un programa de cooperació entre empreses públiques d'aigua amb grans ciutats europees

Barcelona participarà en un programa pioner de cooperació entre empreses públiques d'aigua de grans ciutats europees, Water Erasmus. L'objectiu és fomentar l'intercanvi en reptes clau com són la implementació de sistemes basats en el Big Data, la capacitació tècnica en la gestió del drenatge urbà i les estratègies d'implementació conjunta de les normatives d'aigua existents.

El regidor de Presidència, Aigua i Energia de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, va participar a l'Assemblea General de l'Associació d'Operadors Públics d'Aigua Aqua Publica Europa (APE), que va tenir lloc el passat dilluns a París, França. És la primera vegada que Barcelona, a través de l'empresa municipal Barcelona Cicle de l'Aigua, SA (BCASA), hi ha participat des que el passat mes de març es va adherir a la principal xarxa europea de ciutats amb gestió pública de l'aigua.

BCASA ofereix la seva experiència i el seu bagatge en gestió integral del sanejament i en l'aprofitament de recursos hídrics alternatius. La inclusió de BCASA en aquesta xarxa europea forma part de l'estratègia de l'Ajuntament de Barcelona de potenciar les col•laboracions público-públiques a través del treball col•laboratiu amb altres ciutats i organitzacions socials, ecologistes, acadèmiques, sindicals i operadors de l'aigua i sanejament que treballen per un model públic de la gestió de l'aigua. D'altra banda, Aqua Publica Europea és l'associació que agrupa les principals ciutats i regions amb gestió pública de l'aigua a Europa com Berlín, Brussel•les, Dublín, Edimburg, Estrasburg, Ginebra, Milà, Paris i Setúbal, entre d'altres.

Badia ha declarat que "estan fent un pas més en la consolidació d'una xarxa de ciutats europees que posen les prioritats socials i ambientals com a prioritat, complint amb la funció de servei públic que té un element tant essencial com és l'aigua".

L'APE, amb una estructura interna ja consolidada i en constant creixement, en aquesta nova etapa pretén reforçar la vessant de cooperació entre administracions i empreses públiques, de presència i influència en les decisions d’àmbit europeu que afectin qüestions vinculades amb l'aigua i de suport als processos de remunicipalització, on Barcelona precisament ja compta amb un conveni de col·laboració amb París per aprendre de l’experiència d’aquesta ciutat referent en la recuperació d’aquest bé comú.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.