Barcelona serà la capital mundial de la innovació en salut

Les últimes tecnologies sanitàries es presentaran del 3 al 5 de maig al nou saló Healthio, que exposarà al palau de Congressos del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona les ofertes de les empreses dedicades la innovació en matèria de salut.

La Fira de Barcelona ha informat que el saló és "una plataforma d'intercanvi de coneixement i experiències pilot i comercials en la qual es presentin i experimentin les noves innovacions mèdiques".

La primera edició de Healthio estarà dividida en diferents àrees d'activitat: hi haurà una zona per a professionals de la salut i una en la qual es donaran a conèixer noves tecnologies i productes per millorar la salut dels malalts.

A més, hi haurà dos espais en els quals es mostrarà als visitants com serà l'hospital del futur i podran veure intervencions quirúrgiques per 'streaming'.

L'oferta de l'esdeveniment es completarà amb un àrea dedicada a les empreses emergents i un 'Open Innovation Marketplace', per fomentar les relacions comercials i intercanvi de coneixement.

El director de Healthio, Miquel Serrano, ha destacat que "amb aquest nou saló, Fira de Barcelona mostra el seu suport al sector de la salut" i ha assegurat que espera que "Healthio es faci amb un buit en l'agenda internacional d'actes relacionats amb l'àmbit sanitari".

Els assistents a Healthio podran conèixer i provar les últimes innovacions mèdiques en benestar, malalties cròniques, medicina personalitzada i envelliment, gràcies als diferents itineraris que han preparat els organitzadors.

"Es guiarà als participants al llarg dels itineraris per les àrees de Healthio segons els seus interessos", han subratllat els organitzadors.

La seva intenció "és facilitar als pacients aquelles eines que els permetin influir o prendre les seves pròpies decisions en les qüestions que afecten a la seva pròpia salut".

El director científic i cofundador de Healthio, Jordi Serrano, ha afirmat que "la gent té cada vegada més capacitat d'influència i de decisió en diverses facetes de la seva vida i en l'àmbit de la salut aquesta és una tendència creixent en els últims anys".

"És necessari, per tant, fomentar l'apoderament dels pacients perquè aquests siguin capaços de decidir sobre el seu estat de salut", ha afegit.

Hospitals de referència de Barcelona com el Clínic, l'Infantil Sant Joan de Déu o el de Vall d'Hebron col·laboren amb l'esdeveniment, que compta amb el suport de Microsoft i Telefònica entre altres empreses.

En paral·lel, se celebrarà la vuitena edició de Health 2.0 Europe, un congrés europeu en el qual es presentaran les innovacions tecnològiques més recents en el camp de la salut digital.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.