Barcelona, setena ciutat europea amb més inversió tecnològica

Barcelona ha aconseguit la setena posició europea en inversió en companyies tecnològiques, les quals han rebut un total de 1.500 milions de dòlars durant l’any 2021. Això suposa cinc vegades la inversió que van rebre l’any passat, 300 milions de dòlars, quan la ciutat ocupava el setzè lloc d’aquest rànquing. Les dades es desprenen de l’estudi del sector tecnològic a Europa elaborat per Atomico, State of European Tech 2021, que extreu les dades a través d’enquestes a 5.000 líders i experts en aquesta indústria.

L’arribada del que anomenen nous unicorns, empreses emergents amb una valoració de més de mil milions de dòlars, al nou escenari català i barceloní és una característica assenyalada perquè es produeixin augments d’inversió capaços de posicionar la ciutat. A Barcelona, per exemple, Wallbox Glovo han tancat aquest mateix any les majors rondes d’inversió de la seva història.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha explicat que Barcelona està vivint un bon moment des del punt de vista de l’economia i la creació d’oportunitats, ja que dos rànquings econòmics “de gran prestigi mundial” la situen com una ciutat “capdavantera” en l'àmbit internacional.

El total d’inversió a escala europea arriba per primer cop a més de 100.000 milions de dòlars, una xifra que també multiplica per tres la de 2020, i l’ecosistema tech a Europa arriba a un valor de tres trilions de dòlars. Així mateix, Europa ja suma més de 300 unicorns. Les sis primeres ciutats europees que tenen les primeres posicions són Londres, que porta els darrers quatre anys liderant aquest rànquing, Berlín, París, Estocolm, Amsterdam i Munic.

Capital invertit

Els hubs tecnològics a Europa continuen incrementant de manera exponencial, i algunes de les conclusions d’Atomico són que invertir a Europa és ara més atractiu i dinàmic que mai abans, l’alt potencial de les start-ups europees, i que el Venture Capital, o el capital de risc, ha esdevingut una de les formes principals d’inversió en les companyies.

Entre altres elements, l’estudi també apunta a un creixement de representació femenina i lideratge més divers a les empreses amb un 29% de dones fundadores amb experiència fins a cinc anys, i es posa l’accent en què encara hi ha camí per recórrer cap a l’equitat de gènere en captació de capital.

Així mateix, els resultats emfasitzen l’impacte social i efectes en el clima d’aquestes empreses tech, tant les ja establertes com les de nova generació, com a factors clau per continuar obtenint aquests tipus d’inversions.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.