BASF inaugura l’ampliació de la planta de formulació de fungicides a Tarragona

BASF ha inaugurat una nova línia de producció a la planta de formulació de fungicides del centre de producció de Tarragona. L'ampliació ha comportat una inversió de 21 milions d'euros i la creació de 30 llocs de treball. La nova línia permetrà augmentar la producció fins a un 25% més respecte del rendiment actual.

La intervenció en la planta de formulació ha suposat un gran desafiament local a nivell d’enginyeria ja que s'ha dut a terme en un temps rècord. A més, la planta es va mantenir en funcionament en tot moment i no es va alterar el ritme de producció. El projecte ha permès connectar una cinquena línia productiva a les existents. Aquest fet atorga més flexibilitat i amplia la gamma de productes que es poden oferir als clients.

"Amb la cinquena línia de producció, la de Tarragona es converteix en la tercera planta de formulació de BASF al món, després de les del Brasil i Amèrica del Nord, i la primera d'Europa. Aquesta inversió, la més important de l'última dècada a Espanya, demostra que Tarragona, el nostre centre de producció més gran al sud d'Europa, és una localització molt atractiva. Ens satisfà la idea de contribuir a la creació d'ocupació estable. El fet que l'última generació de productes de protecció de cultius es fabriqui a  Catalunya és una fita per a la nostra planta", ha afirmat Carles Navarro, director general de BASF Espanyola.

Els fungicides produïts a Tarragona —més de 60 de diferents a base d'ingredients actius moderns i altament eficients, són envasats, etiquetats i exportats a tot el món—  garanteixen als agricultors la màxima flexibilitat i fiabilitat en el control de malalties i, per tant, afavoreixen un cultiu sostenible d'alt rendiment. Els compostos s'utilitzen, majoritàriament, per a la protecció de cultius com cereals i instal·lacions hortofructícoles.

L’ampliació, a més, és una clara aposta per la sostenibilitat. Aquest aspecte es reflecteix en elements com el nou elevador exterior que millora processos i temps, la flexibilitat en la connexió amb la resta de línies o la creació de nous llocs de treball.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.