BCN World, un projecte engrescador

Fa uns dies, la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost del Parlament de Catalunya em va convocar com a president del Col·legi d’Enginyers Industrials de la Demarcació de Tarragona per tal que els diputats que han de decidir sobre el projecte BCN World coneguessin l’opinió del nostre col·lectiu respecte a aquesta qüestió.

D’entrada, ja va ser una novetat positiva obrir la participació al territori. L’oportunitat de ser escoltats és un fet no gaire habitual però molt necessari. En aquest sentit, la meva intervenció havia de resumir l’opinió dels nostres professionals sobre aquest ambiciós projecte. Tot i que encara no es coneixen les dimensions de la inversió i manca molta informació sobre el projecte, a prioriqualsevol inversió que faci possible el desenvolupament de la nostra àrea és benvinguda.

Per què creiem que és un projecte engrescador? Perquè incrementarà el PIB del territori i amb això es reforçarà, confiem, l’economia de la zona. Necessitem que “l’olla bulli”. A la nostra zona hi ha dos pilars fonamentals: el sector petroquímic i el sector turístic, d’aparent difícil veïnatge però que al llarg dels anys, malgrat les diferències evidents, han sabut compartir perfectament l’espai i han contribuït al desenvolupament de l’economia de l’àrea.

De tota manera, cal tocar de peus a terra i analitzar també els problemes que BCN World pot comportar: noves necessitats d’aigua, energia, infraestructures... Tot un conjunt de noves necessitats que cal valorar. Malgrat això, l’experiència ens demostra que sempre es fan les coses en funció de les necessitats. Sense l’existència d’una necessitat no es construeix res ni s’inverteix res.

Si som professionals a l’hora d’analitzar aquest projecte, si s’estableixen els equips de treball multidisciplinaris adequats i si, en definitiva, es fan les coses com cal, pot ser un projecte molt positiu per a l’economia de la nostra àrea i també per a la del conjunt del país. En qualsevol cas, no ens podem adormir; hem de deixar de banda opinions ideològiques i tenir en compte el que la gent del carrer vol i necessita.

______________________________

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"70","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 48px; width: 70px;","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

LLUIS MAESTRE/ President de la Demarcació de Tarragona dels EIC

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.