Between guanya els STEM Awards de la tercera edició de l’SWC

L’empresa Between Technology s’ha endut el primer premi dels STEM Award que han atorgat a la tercera edició de l’STEM Women Congress, per dos projectes que han treballat per a la visibilització del talent femení. El primer, Between Women Network, un projecte intern que ha procurat propiciar la promoció de les dones en posicions directives i, el segon, ‘Buscando a Siri’, un podcast per donar a conèixer, més enllà de les fronteres de Between, talent femení en l’àmbit de les professions més tècniques. La presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salán, ha estat l’encarregada de lliurar aquest guardó a tot l’equip que ha fet possible els dos projectes, encapçalats per Eli Abad, consellera de la companyia.

El segon premi, que ha estat lliurat per Llum Llosa, membre de la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur d’Enginyers Industrials de Catalunya, ha anat a parar al programa Wonnow de CaixaBank. L’ha recollit Susanna Barrios, que ha explicat que el programa de beques i ajuts a l’estudi per a noies del sector tecnològic ha anat arribat cada vegada a més participants ja que, en quatre edicions, ha pràcticament multiplicat per tres les sol·licituds.

swc

El projecte Women Empowerment de Sonespar Ibèrica, un programa per apoderar la dona a l’empresa i a la societat, ha estat la tercera proposta finalista i Míriam Blázquez ha rebut el guardó per part d’Esther Izquierdo, presidenta del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya.

2a jornada de l'SWC 2021

El lliurament de premis ha estat el colofó final de la tercera edició de l’SWC. La segona i darrera jornada ha estat en format presencial, al CosmoCaixa, i ha comptat amb figures com Mercè Brey, experta en lideratge, o Joanna Prieto, que ha impulsat GeekGirlsLatAm. Professionals de diferents àmbits com Gisela Detrell, Marta Creus o Leyre Olavarría han explicat la seva aportació en sectors tan diferents com l’aeronàutic, el marítim i l’automoció, mentre que empresàries consolidades com Meritxell Bautista i Guayente Sanmartín han donat un altre punt de vista de la contribució que les dones poden fer al sector TIC.

Precisament en aquest sector, a Barcelona es calcula que només el 26% dels llocs de treball que ofereix – en increment els darrers anys sobretot arran de la pandèmia- estan ocupats per dones. Per això, Laia Bonet, tinenta d’alcaldia, ha defensat els diferents programes que impulsa el consistori Barcelona a través, per exemple, de Barcelona Activa, però també amb les escoles de la ciutat. “Hem de motivar les nostres nenes”, ha dit Bonet, “i dir-los que les ciències també són seves”.

En una línia similar s’ha pronunciat la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, que ha explicat que la bretxa al sector tecnològic ha estat una de les “obsessions” de l’executiu català. Ha situat el pla DonaTIC i els premis que porten el mateix nom són eixos d’actuació del Departament que, enguany, s’incrementa ampliant el pla al sector aeroespacial, presentat darrerament, i al sector de la ciberseguretat, que es farà públic properament. Per Barbany, cal seguir treballant en aquesta direcció perquè “el sector TIC no pot prescindir del 50% de la població”. I per això, defensa que cal explicar que la tecnologia “millora la vida de les persones”.

“Volem que les nenes puguin somiar”

En la seva intervenció durant l’obertura d’aquesta segona jornada, Eva Díaz, CEO de l’SWC, ha destacat l’esforç de l’equip que lidera la iniciativa per mesurar les accions STEM i el seu impacte, com una manera, de poder-hi incidir i millorar les dades de dones que participen en aquest canvi. “Volem que les nenes puguin somiar”, ha afegit Díaz, “no volem que els tallin les ales”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.