BMW, Ford i Jaguar Land Rover podrien crear una fàbrica conjunta de bateries per fer front als plans de Tesla

Segons el diari The Times, Jaguar Land Rover ja està en converses amb BMW i Ford per a la construcció d'una nova fàbrica per crear bateries per als vehicles elèctrics. L’objectiu és no dependre de proveïdors asiàtics i fer front als plans d’expansió mundial de la companyia Tesla Motors encapçalada per Elon Munsk.
 
Les tres companyies, BMW, Ford i Jaguar, estan desenvolupant els seus propis models 100% elèctrics, atès que ha quedat clar que bona part del futur del sector automobilístic passa per implementar el vehicle elèctric de forma massiva.
Jaguar Land Rover està dissenyant un cotxe elèctric basat en l'F-Pace, BMW podria fer el mateix amb l'i8, així com el futur i5 i i3, i Ford trauria al mercat el Model I, que arribaria el 2019 prenent com a base la propera generació del Focus.
Fins ara, BMW obté les seves bateries gràcies a Samsung, mentre que LG les subministra a  Ford. Per tant, l’objectiu de la proposta de Jaguar Land Rover, que no disposa de proveïdor de bateries, és que les tres empreses desenvolupin, produeixin i fabriquin  progressivament les seves pròpies bateries. La fàbrica podria ubicar-se al Regne Unit.
Aquestes informacions,tanmateix, són només rumors i cap de les tres empreses les ha volgut confirmar. De fet, BMW les ha negat.
No obstant, aquesta aposta estratègica tindria sentit tant des del punt de vista dels avantatges que implica disposar de bateries pròpies com per no perdre el tren de la competitivitat davant de Tesla Motors. L’empresa fundada per Elon Munsk ha creat la GigaFactory a Nevada i els hi està donant bon resultat. En pocs temps de diferència Tesla ha ofert al mercat la bateria domèstica Powerball, el cotxe elèctric Model 3 i fabrica les seves pròpies bateries. A més, Munsk ja ha desvelat la seva intenció de construir camions i autobusos elèctrics que funcionin autònomament.
Veurem com es desenvolupen els esdeveniments.
 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.