Boeing fabrica amb impressora 3D peces de titani del model 787 Dreamliner

Boeing acaba de signar un contracte amb l'empresa noruega Norsk Titanium per fabricar les seves primeres peces estructurals de titani impreses en 3D per al seu ús amb el 787 Dreamliner.

L'objectiu és la reducció de costos, que podria estalviar a Boeing 3 milions de dòlars per avió, en el cas que imprimís totes les peces possibles. Inicialment, Norsk només imprimirà quatre d'aquestes peces, després de llargues negociacions i cooperació amb Boeing i la FAA. El 2018, s'espera ampliar la varietat de peces impreses per al seu ús en Boeings, la producció del qual serà de 144 Dreamliners per any.

La impressió en 3D no és una eina nova per a l'aviació. L'any passat, GE va inaugurar una fàbrica dedicada a explorar les possibilitats del metall imprès, que inclou projectes com un turbopropulsor per al nou Cessna Denali i mini motors de reacció.

I les aplicacions no es limiten als avions, la NASA tambien està treballant en un motor de coet imprès en 3D. Aquesta tecnologia d'impressió en 3D, permet que el metall es dipositi en capes a poc a poc per formar finalment un producte acabat en 3 dimensions.

El resultat final són components robusts perquè estan constituïdes per menys peces muntades que els components tradicionals, potencialment més barats perquè estan fabricats d'una sola vegada i més complexos ja que poden ser construïts (impresos) d'endins cap a fora.

Començant amb la construcció d'unes poques peces inicialment, el projecte entre Boeing i Norsk està només en els seus començaments, però aquest tipus de col·laboracions seran cada vegada més habituals en l'aviació d'ara endavant.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.